Tízéves az SAP Hungary

|

Ünnepel az SAP: az anyavállalat 35 éves, az SAP Hungary Kft. 10 éves születésnapját ünnepli - Magyarországon 1989 óta van jelen az SAP szoftvergyártó.

Az SAP Hungary, az SAP AG 100%-os tulajdonrészű magyarországi leányvállalata a mai napon ünnepli megalakításának tizedik évfordulóját. Az 1997 december 12-én alapított SAP Hungary Kft az egykori cégképviseletet- mely korábban az osztrák SAP leányvállalat irodájaként működött- váltotta ezen formájában. Az egykori cégképviselet mára a hazai informatikai élet egyik kulcsszereplőjévé fejlődött. Az IDC független piackutató cég felmérése szerint 35%-os piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon a vállalatirányítási szoftverek piacán, mellyel piacvezető. Az SAP Hungary Kft Magyarországon kevesebb, mint tíz emberrel kezdte meg működését. Ma a cég közel 500 embert foglalkoztat három területen, ezek: ˇ ügyvezetési, értékesítési tanácsadási, marketing, és pénzügy funkciókat összefoglaló Field tevékenység; ˇ a nyugat-európai országok ügyfélszolgálatát ellátó SAP Global Support Center, és ˇ a világszerte 8 SAP fejlesztőközpont egyikeként szoftverfejlesztéssel foglalkozó SAP Labs Hungary. Az idei év az SAP AG számára is jelentős: 2007-ben ünnepli a németországi walldorfi központ megalakulásának 35. évfordulóját. Az 1972-ben alapított SAP elérte, hogy a vállalatirányítási rendszerek világpiacán (ERP) 27%-os részesedéssel, az ügyfélkapcsolat-menedzsment szoftverek (CRM) terén 25,7%, és az ellátási lánc menedzsment (SCM) területén 19,7%-os piaci részesedéssel rendelkezzen, mely piacokon egyben világelső. (részletesen: http://www.sap.com/hungary/company/press/press.epx?pressid=8321) Az SAP Hungary Kft vezetői az elmúlt 10 év során: 1997-2000: Karl Himetzberger alapító ügyvezető igazgató 2000 július-2007 július: Vahl Tamás ügyvezető igazgató 2007 augusztus- 2007 november: Veres Zsolt megbízott ügyvezető igazgató 2007 novembertől Stewart Oldroyd ügyvezető igazgató

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.