Többet költene startupokra az SAP

|

Erősíteni kívánja jelenlétét a startup világban az SAP szoftvercég. Ennek érdekében megnövelte kockázati tőkealapját 650 millió dollárral, mely így meghaladja az 1,4 milliárd dollárt. Az alap vezetője, Nino Marakovich szerint ezzel ők váltak a korai időszakban történő vállalkozásfinanszírozás legnagyobb befektetőjévé.

Az SAP e programtól azt várja, hogy betekintést nyer a korai fázisban lévő cégekbe és ötleteteikre, melyeket egy nap a saját üzleti hasznára forgathat. Az SAP jellemzően a vállalati szektort megszólító cégekbe fektet be, ám 20%-ban a fogyasztói alkalmazásokat készítőkre is figyel. A tőkét kapó cégek 50-60%-a szoftvervállalat ökoszisztémájában marad, szállítóként, értékesítési partnerként, vagy éppen felvásárlás által. Az 1997-ben alapított SAP Ventures eddig közel 125 cégbe fektetett be, köztük olyanokba, mint például a LinkedIn, a Red Hat, a WebEx. A portfolióban a cégek 75%-a az USA-ból, 15%-a Európából, és 10%-a feltörekvő piacokról származik.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.