Történelmi csúcsot döntött a Sybase

|

A vállalati infrastruktúra és mobilizáció piacvezetője fennállásának legsikeresebb időszakát zárta 2007 negyedik negyedévében, és a teljes 2007. év is történelmi rekordot hozott a vállalat életében.

A Sybase (NYSE: SY) 2007 decemberével zárult negyedik negyedéve a legsikeresebb időszak volt a vállalat fennállása óta – mivel 1984-es alapításával a Sybase az IT-piac legpatinásabb szereplői közé tartozik, ez az időtávlat közel negyedszázadot takar. Az utolsó negyedévben a cég 295,2 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, 15 százalékos emelkedést produkálva az elmúlt év hasonló időszakához képest. A kiváló Q4-es eredmény a teljes 2007-es esztendőre nézve is rekordot hozott; az 1,026 milliárd dolláros összbevétel 17 százalékkal haladta meg az előző évit. Az utolsó negyedév rekordbevételéből a szoftverlicencek 113 millió dolláros bevétellel és 12 százalékos emelkedéssel vették ki részüket, míg a szolgáltatásokból 143,5 millió dollár folyt be, 4 százalékos emelkedést produkálva. A GAAP (Generally Accepted Accounting Principles – USA általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti részvényenkénti nyereség 0,81 dollár/részvény értékre emelkedett a negyedik negyedévben, a teljes 2007. évben pedig 1,61 dollár volt a Sybase-papírok részvényenkénti hozama. A vállalat eközben egy 75,3 millió dolláros részvényvisszavásárlast is végrehajtott, és további 83,1 milliót elkülönített ugyanerre a célra a 2008-as esztendőre. A részletes pénzügyi eredmények nyilvánosan elérhetők a Sybase honlapjáról. [1] „Az erős negyedik negyedévnek köszönhetően a Sybase fennállásának legsikeresebb üzleti évét könyvelhette el, ezért köszönet illeti a vállalat több mint 4000 dolgozóját, valamint partnereinket és ügyfeleinket is” – nyilatkozta John Chen, a Sybase elnök-vezérigazgatója. „Az eredmény jól demonstrálja vezető szerepünket azon a piacon, amelynek filozófiáját mi vezetéknélküli vállalatnak [Unwired Enterprise] nevezzük. Továbbra is elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ügyfeleinknek hosszú távú, maradandó értéket, részvényeseinknek pedig kétszámjegyű növekedést nyújtsunk” – tette hozzá. A vállalat vezetése legalább olyan optimista a folytatást illetően, mint amennyire büszke az elmúlt év teljesítményére. A 2008-as év, várakozásaik szerint, 1,075-1,090 milliárd dolláros bevételt hozhat a Sybase-nek, valamint a nem-GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 1,85-1,90 dollár körül alakul majd. Magyarországnak és a régiónak feltétlenül jó hír, hogy a kedvező üzleti kilátásokra tekintettel a Sybase folytatja, illetve kiterjeszti az elmúlt években már sikeres Deed of Donation programját, amellyel a felsőoktatási intézményeket támogatja. A program keretében a Sybase ingyen bocsátja oktatási célú felhasználásra legsikeresebb termékeinek legfrissebb verzióit. Az elmúlt években ilyen támogatásban részesült többek között a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara, a Budapesti Műszaki Egyetem, valamint az ELTE Informatikai Kara is.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.