Tovább zöldül a tajvani hálózati gyártó

|

386 tonna szén-dioxid kibocsátását akadályoz meg a következő években a ZyXEL azzal, hogy újabb környezettudatos szabványokat alkalmaz a jövőben. Ezzel átszámolva kb. 9.650 fát ment majd meg.

A hálózati gyártók közül elsőként integrált újabb környezetbarát értékeket a terméktervezési és menedzsment folyamataiba a tajvani gyártó. A vállalat a közelmúltban szerezte meg az Energia Menedzsment Rendszer és a Környezeti Menedzsment Rendszer irányelvei alapján kidolgozott ISO50001 és ISO14006 tanúsítványokat. Az ISO14006 Eco-Design szabványt a már létező Green Collaboration System-be illesztette be a ZyXEL. Ezzel az intézkedéssel a termékek gyártásának legkorábbi szakaszát tették még környezetkímélőbbé. Az új mechanizmus az egész termék-életcikluson keresztül hatékonyabb energiafelhasználást tesz majd lehetővé. Az új rendszer felhasználásának egyik legszembetűnőbb példája a gyártó Wireless N VDSL2 VoIP Combo WAN Gigabit IAD VMG8324 eszköze lehet, amely háromszorosan képes csökkenteni a kedvezőtlen környezeti hatásokat. A termék egyik legfontosabb jellemzője, hogy a vezeték nélküli be- és kikapcsolás becslések szerint 88.6800 KWh/év megtakarítást eredményezhet összesen. Ezen kívül LED kijelzőjének ki és bekapcsoló funkciójával is kb. 131.4 KWH/év energia takarítható meg. A harmadik fontos szempont pedig, hogy a jelentősen lecsökkentett külső kábelekkel évente kb. 360 kg alapanyagot spórol meg a gyártó, ami átszámolva becslések szerint 962 dolláros évi megtakarítást jelenthet. Az ISO50001 Energia Menedzsment Rendszer a légkondicionáló és a világítási rendszerek tudatos menedzselését foglalja magába. A gyártó számításai szerint a szabvány alkalmazásával összesen kb. 386 tonna szén-dioxid kibocsátását akadályoznak meg, amivel átszámolva kb. 9.650 fát tud megmenteni a következő években. A ZyXEL már több mint egy évtizede kiemelten fontosnak tartja a környezet védelmét és a környezetszennyezés visszaszorítását a gyártás során. Ennek első mérföldköveként 2000-ben elfogadta az ISO14001 Környezet Menedzsment rendszert a környezettudatosabb eszközök és a hatékony energiamenedzsment érdekében. A gyártás mellett egyéb „zöld” aktivitások is jellemzőek a vállalatnál, úgymint az elektronikus eszközök újrahasznosítása, vagy a munkatársak közös faültetési akciói.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.