Újabb biztonsági tanúsítványokkal erősít a SUSE

|

A SUSE Linux Enterprise Server ismét bizonyította, hogy a katonai, kormányzati és pénzügyi szervezetek esetében szükséges, legszigorúbb biztonsági előírásoknak is képes megfelelni.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2 (https://www.suse.com/products/server/) és a SUSE Linux Enterprise Server for System z 11 SP2 (https://www.suse.com/products/systemz/) elnyerte a Common Criteria tanúsítvány Evaluation EAL4 szintű besorolását, az Assurance ALC_FLR.3 (EAL4+) minősítéssel kiegészítve. A tanúsítványok odaítélése előtt a SUSE termékeit és fejlesztési, valamint támogatási megoldásait szigorú biztonsági vizsgálatnak vetették alá az atsec information security szakemberei. A Common Criteria tanúsítvány a SUSE Linux Enterprise Server biztonsági képességeire alapozva garantálja az ügyfeleknek a megbízható informatikai környezet üzemeltetését. Mivel a SUSE Linux Enterprise Server megfelel a nemzetközileg elismert és széles körben alkalmazott biztonsági értékelési szabványnak, azok a kereskedelmi és kormányzati szervek is alkalmazhatják bizalmas információik kezelésére, amelyeknek igazoltan biztonságos megoldásokat kell használniuk. A megoldás egyéb területeken is megállja a helyét, legyen szó katonai intézményekről, pénzügyi intézetekről vagy felhőalapú informatikáról. A Linux számos olyan fejlett biztonsági funkciót vezetett be az évek folyamán, mint például a Mandatory Access Control (kötelező hozzáférés-vezérlés), amelyeket a virtualizált környezetekben mostantól a KVM is használ. A KVM virtualizációval kiegészített SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2 OSPP-VIRT bővített csomagjának funkciói azt a célt szolgálják, hogy egyetlen, megbízható rendszeren, biztonságos módon futhassanak az elkülönített egységek, így fontos előrelépést jelent a virtualizáció szempontjából. Ezek a tanúsítványok is igazolják, hogy a SUSE elkötelezett a hosszú távú informatikai biztonsági stratégia iránt. [b]A Common Criteria feltételrendszer [/b]A Common Criteria for Information Technology Security Evaluation (Közös Követelményrendszer-alapú Informatikai Biztonsági Értékelés) egy nemzetközi szabvány (ISO/IEC 15408). Jelenleg alkalmazandó verziója a V3.1R3, amely elérhető a www.commoncriteriaportal.org címen. A tanúsítványokat a Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI - a németországi Szövetségi Informatikai Biztonsági Iroda - https://www.bsi.bund.de/DE/Home/home_node.html) állítja ki, amelyeket a Common Criteria Recognition Arrangement (Közös Követelményrendszer-alapú Elismerési Egyezmény - http://www.niap-ccevs.org/ccra/) egyezményt aláíró 26 ország – köztük Magyarország – ismer el.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.