Virtualizációs megoldások folyamatait automatizálja a legújabb HP BSA szoftver

|

A HP bejelentette az Üzleti Szolgáltatás Automatizáció szoftverének (Business Service Automation, BSA) legfrissebb változatát, amely magában foglalja a HP Storage Essentials és a HP Operations Orchestration legújabb verzióit.

Manapság a vállalatok a költségcsökkentés és az erőforrások hatékonyabb kihasználása érdekében egyre gyakrabban alkalmaznak virtuális megoldásokat. A virtualizáció önmagában ugyanakkor még nem garancia az alacsonyabb költségekre, hiszen a virtuális megoldások komplexitásuknál és menedzselési igényüknél fogva akár jelentős többletköltségeket is generálhatnak. Ebben segít a HP Storage Essentials szoftver, amely révén könnyebben irányíthatók a különböző gyártóktól származó hardverek, illetve egyszerűbb módon lehet riportokat, adatokat kinyerni a rendszerekből, továbbá segít felmérni és konfigurálni a rendszerek erőforrás-igényeit. Ugyancsak most jelent meg a bővített szolgáltatásokat tartalmazó HP Operations Orchestration szoftver, amely az adatközpontok menedzselési folyamatait automatizálja. A szoftver segítségével az adatközpont beállítható úgy, hogy szükség esetén automatikusan további szerver- illetve tárolókapacitás álljon a felhasználók rendelkezésére anélkül, hogy az adatközpontot újra kellene indítani. A HP Operations Orchestration a korábban több óráig tartó folyamatokat percek alatt elvégzi, így a BSA-val közösen néhány perc alatt telepít virtuális szervereket, ráadásul a VMware Virtual Infrastructurerel, a Citrix XenServerrel és a Microsoft� HyperV-vel létrejött integráció révén különböző gyártóktól származó virtualizációs megoldásokat is képes kezelni. “A HP más gyártókkal ellentétben nem csupán a virtualizációs megoldásokra koncentrál, hanem integrált szerver, adattároló, hálózati és felhasználó oldali automatizációs megoldással segít csökkenteni a fizikai és virtuális IT-infrastruktúra karbantartásához szükséges időt.” - mondja Bukits Róbert, a HP Szoftver Megoldások vezetője. A HP a felhasználók számára a HP BSA Essentials alatt egy online közösségi oldalt is üzemeltet, amely az előfizetők, illetve a szoftver használói számára frissítéseket és esettanulmányokat tesz elérhetővé. A HP BSA Essentials a szoftver jelenlegi felhasználói számára a www.hp.com/go/bsaenetwork oldalon elérhető. Néhány szó a HP-ról: A HP a világ egyik legnagyobb technológiai vállalataként a technológia lakossági és az üzleti célú felhasználásának egyszerűsítésére törekszik a nyomtatáson, a személyi számítástechnikán, a szoftvereken, szolgáltatásokon és az informatikai infrastruktúrán keresztül. További információ a HP-ról (NYSE: HPQ) a http://www.hp.com/ weboldalon. Szerkesztők figyelmébe: A www.hp.com/hpinfo/newsroom/ cím további HP-val kapcsolatos híreket és RSS linkeket tartalmaz.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.