Hirdetés
. Hirdetés

A Bosch vezére szerint az infláció teher az árrésen, de enyhítheti a chiphiányt

|

A német Bosch technológiai óriás úgy látja, hogy 2023 második felében enyhülhet a globális chiphiány, ha a kereslet az infláció súlya alatt csökken. Erről Stefan Hartung vezérigazgató beszélt.

Hirdetés

Az Európában rekordmagasságban lévő infláció azt is jelentette, hogy a vállalatnak gyorsabban kell növelnie bevételeit, hogy a 2022-re prognosztizált 4 százalékos árrés a tavalyival megegyező maradjon. Hartung szerint a Bosch még így is messze elmaradna a 7 százalékos célmarzsától - számolt be a Reuters.

"A korábbinál erőteljesebb növekedésre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük az árréscélunkat... még mindig messze a célunk alatt vagyunk. A gazdasági körülményektől függetlenül előre kell lépnünk ezen a téren" - jelentette ki a Bosch vezetője. A vezérigazgató szerint még túl korai lenne megmondani, hogy az európai gázellátási helyzet hosszú távon milyen hatással lesz a vállalatra, mivel még nem tudni, hogy a jövő télre milyen vezetékek fognak üzembe állni.

Hartung elmondta, hogy a jelenlegi német kormány a korábbi kormányoknál többet egyeztet az üzleti vezetőkkel, hogy áttekintést kapjon arról, hogyan alakulnak az ipari ellátási láncok. "Jó, hogy ebben a helyzetben meghallgatják az üzleti szférát" - mondta Hartung.

Hirdetés

A földgáz a Bosch közvetlen energiafelhasználásának csak kis hányadát teszi ki, a hiány valószínűleg nagyobb hatással lesz a vállalat beszállítóira. A Bosch szerdán bejelentette, hogy új partnerséget kötött az amerikai IBM-mel, hogy kvantumszámítástechnika segítségével megállapítsák, mely anyagok helyettesíthetik a szén-dioxid-semleges hajtásláncokban a kritikus ásványi anyagokat.

Az olyan autógyártókkal ellentétben, mint a Volkswagen és a Mercedes-Benz, a Bosch nem gondolkodik azon, hogy az ellátás biztosítása érdekében közvetlenül beszálljon a nyersanyagbeszerzésbe -mondta Hartung, hozzátéve, hogy az IBM-mel való együttműködés elsősorban a kvantumtechnológiában rejlő lehetőségek kiaknázásáról szól. "A mai technológiával nem fogjuk tudni kezelni az éghajlatváltozást" - adott magyarázatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.