Hirdetés
. Hirdetés

A CIO-k váratlanul nagy hatalomra tettek szert - az IBM felmérte a helyzetet

|

Kiderült, hogy a CIO-k több mint háromnegyede úgy véli, csapataik fontos szerepet játszottak vállalatuk pandémiára adott válaszlépéseiben.

Hirdetés

Az IBM 3000 vezérigazgató körében végzett felmérést, amely szerint a következő években a CIO-k és a CTO-k lesznek a legfontosabb vezetők. A vezérigazgatók a technológiai vezetőket több mint kétszer olyan magas arányban emelték ki, mint az igazgatói kör többi tagját.

"A CIO-k segítenek az innováció előmozdításában, hogy lebontsák a szervezeten belüli falakat és új értékáramlatokat hozzanak létre. Összekötőként szolgálnak az üzleti funkciók között, és egyre inkább együttműködnek a vezérigazgatóval, hogy olyan technológiai stratégiákat dolgozzanak ki, amelyek elősegítik az agilitást és a hatékonyságot, és végső soron az üzleti növekedést eredményezik" - vélekedett Kathryn Guarini, IBM CIO-ja.

Hirdetés

A CIO-k körében az IBM külön felmérés végzett. Kiderült, hogy a CIO-k több mint háromnegyede úgy véli, csapataik fontos szerepet játszottak vállalatuk pandémiára adott válaszlépéseiben.

A CIO-k befolyása a vállalati technológia terjedésével párhuzamosan nőtt. A technológia elterjedése azt jelentette, hogy a vállalatoknak többre volt szükségük a technológiai vezetőiktől, és a tevékenységi körük az üzleti élet több területére is kiterjedt.

A megnövekedett jelentőség egybeesik a nagyobb ellenőrzéssel. A Forrester előrejelzései szerint jövőre a technológiai vezetők 10 százalékának a bevétel szempontjából kell majd teljesítményértékeléssel szembenéznie.

"Ma már felismerik e technológiák üzleti értékre gyakorolt hatását és potenciálját, és a technológia egyre inkább áthatja a vállalat minden területét. És a CIO, aki felelős azért, hogy ezek az IT-szolgáltatások hatékonyan működjenek, egyre nagyobb szerepet játszik" - mondta Guarini.

A hibrid munka technikai követelményei további kihívásokat jelentenek, amelyek több folyamatot terelhetnek át a digitális rendszerekre, például az együttműködési platformokra. Tízből több mint nyolc CIO valósított meg távmunka-stratégiákat. Csak egynegyedük mondja, hogy a távmunka-változások elhúzódására számít. Az elmúlt 18 hónap technológiai változásait követően a CIO-kra hárul a feladat, hogy megőrizzék befolyásoló pozíciójukat, valamint azt, hogy képesek legyenek a szervezet számára eredményeket elérni.

"A CIO-k a szervezet minden funkcionális egységében részt vesznek, összekötik a pontokat az üzleti funkciók között, hogy kiegyensúlyozzák és rangsorolják a technológiai beruházásokat és képességeket. Mégis, eredményeink azt mutatják, hogy a kommunikációban hiányosságok mutatkoznak magának a technológiai funkciónak a falain belül, ami jelentős hatással lehet az üzleti értékteremtés képességére" - mutatott rá Guarini, aki szerint a CIO-knak össze kell hangolódniuk más technológiai vezetőkkel, hogy szavatolják a cél és a küldetés egyértelműségét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.