Hirdetés
. Hirdetés

A DevOps már az IT fölött áll - állítja a tárolási szakértő

|

Az IT ops-ot most már a fejlesztők irányítják.

Hirdetés

Egyes iparági források szerint a modern, digitalizált üzleti gyakorlatban nem az IT, hanem a mérnöki tudományok viszik a prímet. Ez részben azért van így, mert a fejlesztők most már az üzletet jelentik. A vállalati hangsúlyok eltolódása - az IT-től a DevOps javára - az olyan iparágakban, mint például a bankszektor, már manifesztálódó jelentős trend - állítja az egyik Kubernetes-orientált tárolási szakértő.

"Az IT ops-ot most már a fejlesztők irányítják. A legnagyobb bankok, a legnagyobb szolgáltatók némelyike Kubernetes platform mérnöki csapatként működik" - mondta Murli Thirumale, a Pure Storage Inc. alelnöke és a Cloud-Native Business Unit általános igazgatója a SiliconAngle-nek.

Hirdetés

Thirumale a theCUBE iparági elemzőivel, John Furrierrel és Lisa Martinnal a KubeCon + CloudNativeCon NA 2022 szakmai rendezvényen a digitális vállalkozások technológiai változásait érintő elmozdulásról beszélgettek. "A DevOps ma már egy csomó platform" - mondta Thirumale. A Kubernetes esetében ezek a platformok az orchestrációs, adatkezelési és biztonsági platformok.

Mi áll az eltolódás mögött? Thirumale szerint a vállalatok digitalizálódása. Továbbá a DevOps olyan platformok sorozatává alakul át, amelyek lehetővé teszik a cégeknek, hogy új szolgáltatásokat indítsanak. "A DevOps mára kikristályosodott. Ez nem valamiféle titokzatos művészeti forma. A könnyű használhatóság is része ennek. A világ egyszerűt akar - jelentette ki.

Ez az egyszerűség-koncepció áll a Kubernetesben megfigyelhető as-a-service hangsúly mögött. "A dev felhasználók önkiszolgálást akarnak. Ez a Kubernetes egyik előnye. Minél inkább szolgáltatásméretű és minél inkább as-a-service-ként készül, annál inkább készen áll a fogyasztásra. Olyan, mint az instant zabpehely. Csak megkapod, hozzáadod a forró vizet, és már kész is" - jelentette ki.

Nézze meg a Computerworld és a SUSE által szervezett webinárban a lényeget:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.