Hirdetés
. Hirdetés

A Gartner szerint ez a hatékony adat- és analitikai vezető legfontosabb prioritása

|

A Gartner szerint a leghatékonyabb adat- és analitikai vezetők az üzleti értékteremtésre, az adat- és analitikai tehetségek gondozására és a kultúra megváltoztatására összpontosítanak.

Hirdetés

A vezető adat- és analitikai tisztviselő (CDAO) szerepe egyre nagyobb befolyással van, mivel a szervezetek számára szükségessé válik az adatok üzleti értékké alakítása - mondta Carlie Idoine, a Gartner elemzője. Ezeknek az eredmények az eléréséhez a CDAO-knak megfelelő tulajdonságokkal és viselkedéssel kell a munkájukhoz állniuk, hogy a szerepükben hatékonyak legyenek.

A Gartner négy kulcsfontosságú területet azonosított, amelyek befolyásolják a CDAO hatékonysági szintjét:

Hirdetés

Vezetés: Erős D&A (adat és analitika) funkció létrehozása és fenntartása olyan kritikus vezetői magatartásformák tanúsításával, mint a kapcsolatépítés, a befolyásolás, a kommunikáció és az elkötelezett csapat kialakítása.

Készségek és kultúra: Az adatokon alapuló döntések szokássá tétele az egész vállalaton belül - amit az üzleti felhasználók automatikusan, munkafolyamataik részeként végeznek - azáltal, hogy fokozza az adatismeretet és megkönnyíti az üzleti felhasználók számára az adatok és az elemzések integrálását munkafolyamataikba.

Operatív kiválóság: Az üzleti folyamatok hatékonyságának és minőségének javítása olyan platformok és eszközök segítségével, amelyek következetesebb és jobb minőségű végrehajtást tesznek lehetővé.

Üzleti eredmények: Üzleti érték létrehozása és az átalakulás támogatása a D&A egész szervezetbe való beépítésével.

"A legjobban teljesítő CDAO-k körében egyértelmű tendencia, hogy az adatokat és az elemzést összekapcsolják a prioritásként meghatározott, mért üzleti eredményekkel, miközben partnerségeket alakítanak ki az egész vállalaton belül, és elkötelezett csapatot építenek ki. Azok a CDAO-k, akik konkrét üzleti célokra összpontosítanak, értéket mutatnak a helyi érdekeltek és a szervezetek számára globálisan, és növelik általános hatékonyságukat" - mondta Idoine.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.