Hirdetés
. Hirdetés

A közigazgatást célozza az 1app!

|

Ismét versenybe szállnak a diákok a BME versenyén.

Hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központja idén másodszor rendezi meg az „1app” alkalmazásfejlesztő versenyt. A nevezett alkalmazásokat a díjazottak március 28-án, a versenyt záró konferencián mutatják be az érdeklődőknek. A márciusi rendezvényt követően, nyáron két hónapos mentorációs program indul, amely az egyetemi hallgatók közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazás-ötleteinek gyakorlati hasznosítását hivatott segíteni.

Hirdetés

Az „1app” alkalmazásfejlesztő verseny célja az innovatív, tehetséges középiskolások és egyetemisták felfedezésén túl, a szakma és a közvélemény figyelmének felkeltése az alkalmazás-fejlesztésben rejlő, hosszú távú lehetőségekre mind az üzleti, mind a közszférában.

Az év elején meghirdetett versenyre idén kétszer annyi fejlesztő-csapat jelentkezett, mint tavaly.
A 2014-ben a meghirdetett három – „oktatás”, „játék”, „egyéb” – kategóriából – a „játék” bizonyult a legvonzóbbnak a hallgatók körében. A március 28-i konferencián az érdeklődök a nyertes alkalmazások megismerésén túl, izgalmas előadásokat hallhatnak az alkalmazásfejlesztés témakörében.

 

A közigazgatás informatikai és távközlési fejlesztőjeként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) számára fontosak az innovatív fejlesztői megoldások. A vállalat számít a diákok kreatív ötleteire is, így az idei „1app” fejlesztői számára a NISZ Zrt. különdíjat ajánlott fel. A március 28-i, ingyenes rendezvényre a szervezők minden érdeklődőt várnak. A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött, amit a verseny honlapján elhelyezett űrlap kitöltésével lehet megtenni 2015. március 20-án éjfélig.

Az „1app” rendezvénysorozat a március 28-i konferenciával nem ér véget. Schulcz Róbert, a BME Mobil Innovációs Központ ügyvezetője elmondta, hogy együttműködésben a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel, nyáron két hónapos mentorációs program indul. A programra várnak minden olyan hallgatót és tanulót, akinek a közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazás-ötlete van.

A kezdeményezés során az ötletgazdák és az alkalmazásfejlesztők a közigazgatásban tapasztalt mentorok segítségével valósíthatják meg az alkalmazás-prototípusokat. A legjobb fejlesztők támogatást kapnak alkalmazásuk továbbfejlesztéséhez és publikálásához is. A program minden olyan hazai felsőoktatási hallgató és középiskolai tanuló számára nyitott, aki a hazai közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazásötlettel rendelkezik. Az programban való részvételre már most is lehet jelentkezni az itt elérhető űrlap segítségével. 

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.