Hirdetés
. Hirdetés

A legmenőbb gyerektábor: HelloWorld

|

Van egy jó programunk a nyárra! Robotok, 3D nyomtatók és IT-hősök várják a tinédzsereket a PC World új informatikai táborában.

Hirdetés

Remek programozási nyelv a Turbo Pascal, és persze az sem árt, ha a diákok ismerik az input és az output perifériák fő különbségeit, és az operációs rendszer osztályozásától sem jönnek zavarba.

Hirdetés

Az informatika világa azonban ennél sokkal színesebb, az elmúlt évek során ráadásul teljesen megváltozott a környezet: a CRT monitorok helyére vékony érintőkijelzők kerültek, körbevesznek minket az internetre kapcsolódó eszközök, a digitalizálás pedig szinte értelmét vesztette a felhő által dominált világunkban. Az emberek is nehezen tudnak lépést tartani a változásokkal, nemhogy az oktatási rendszerünk. A PC World ezt felismerve iparági összefogást sürgetett, amely eredményként megszületett a - legmodernebb oktatási módszereket felvonultató - HelloWorld tábor, ahol a Lego Mindstorms robotvezérlés, a 3D nyomtatás és a Scratch virtuális valóság csak egy a tananyagok közül.

A rendezvény közel egy hetének programját oktatási szakemberekkel, az IVSZ képviselőivel együtt állítottuk össze, hogy a a résztvevő 10-14 éves diákok szinte észrevétlenül sajátítsák el a programozás alapjait, illetve olyan készségekre tegyenek szert, mint az algoritmikus gondolkodás, a csoportmunka. A problémamegoldó készségeik javítása során állandó sikerélmény vár a résztvevőkre, miközben a jelen lévő rutinos pedagógusok segítségével olyan modern, előremutató technológiákat is megismerhetnek, mint a 3D tervezés, robotvezérlés, vagy éppen a virtuális valóság, ráadásul ehhez nem is kell egész nap a gép előtt ülniük. A meghívott példaképek előadásai során pedig olyan pozitív mintákkal gazdagodhatnak, amelyek hosszú időre elegendő motivációt szolgáltathatnak számukra.

 

Időpont: augusztus 10-15 (6 nap, 5 éjszaka)
Ár: 44 900 forint (tartalmazza a napi háromszori étkezés, a szállás, a foglalkozások és a felhasznált anyagok díját)
Helyszín: Velence, IFI Szálló (2481 Velence, Tópart u. 51.)
Korosztály: 10-14 év

További információ: hello.pcworld.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.