Hirdetés
. Hirdetés

A novemberi Windows 10-frissítés új profi funkciói

|

Amit a vállalati felhasználóknak és a rendszergazdáknak tudniuk kell az új verzióról.

Hirdetés

Végre valahára kiadta a Windows 10 operációs rendszer őszi funkciófrissítését, a 19H2 kódnéven futó 1909-es verziószámú változatot, hivatalos nevén a November 2019 Update-et.

Hirdetés

Nem sok újdonságot tartogat a frissítés sem a vállalatok, sem az otthoni felhasználók számára (erről korábbi cikkünkben olvashatnak). Ez komoly változást jelent a múlthoz képest, amikor a Windows 10 évente kiadott mindkét funkciófrissítése egy sor érdekes új funkciót tartalmazott. Így ezt a változatot inkább egy egyszerű szervizcsomagnak tekinthetjük, mint nagyszabású funkciófrissíésnek, amely apró, nem igazán szembetűnő változtatásokat, továbbfejlesztéseket tartalmaz.

Az alábbiakban áttekintjük azokat az újdonságokat, amelyeket a vállalati felhasználóknak szánt a Microsoft:

  • A Windows konténerek esetében már nem szükséges, hogy a hostjuk és a konténer verziója azonos legyen. Ez a követelmény korlátozta a Windowst a kevert verziójú konténer szcenáriók támogatásában. Korábban a Windows 10 régebbi verzióiból származó konténereket nem lehetett futtatni a Windows 10 újabb kiadásaiban. A mostani frissítésnek köszönhetően lehetésgessé vált például egy, az 1903-as verzióban készült konténer futtatása a 1909-es változatban.
  • A vállalatok bejelentkezési azonosítóit az ellopástól védő Windows Defender Credential Guard elérhető az ARM64-es eszközökön. Néhány Windows 10-es átalakítható PC az ARM64-et használja.
  • A vállalatok immár használhatják a Microsoft-féle Intune vállalati mobilitáskezelő (EMM) szolgáltatást, hogy az S üzemmódban futó Windows 10-et használó eszközökre Win32-es (asztali) alkalmazásokat telepítsenek. Korábban az S módban működő eszközök csak a Microsoft áruházból beszerzett appokat futtathatták.
  • Javítottak a BitLocker titkosítás biztonságán. Ha a BitLockerrel titkosítanak egy eszközt, egy helyreállító kulcs készül, de a mostani továbbfejlesztés előtt illetéktelenek hozzáférhettek a helyreállító kulcshoz, és dekódolhatták az eszközt. Most a PC-k jobban védettek a kulcs ellopása esetére. 

Jelenleg nem tudjuk, hogy a jövőben évente csak egyszer lesz-e nagyszabású frissítés a Windows 10-hez, és a másik éves frissítés csak egy kisebb léptékű szervizcsomagként érkezi-e, vagy a Microsoft visszatér az eddig megszokott évi két funkciófrissítéshez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.