Hirdetés
. Hirdetés

A világ leggyorsabb SSD-jét mutatta be a Seagate

|

Az új típusú eszköz a nyáron lesz széles körben elérhető.

Hirdetés

Tegnap jelentette be a Seagate a világ leggyorsabb, nagyvállalatoknak szánt SSD tárolóját, amelynek adatátviteli sebessége elérheti az 10 gigabájt/s-ot, így mintegy 6 gigabájt/s-mal gyorsabb a cég eddigi legfürgébb SSD-jénél. Bár a gyártó egyelőre nem tette közzé az eszköz specifikációját - így nem ismerjük annak írási/olvasási sebességét, kapacitását és árát -, annyit elárult, hogy az új meghajtó megfelel az Open Compute Project (OCP) specifikációjának. Az Open Compute Projectet 2011-ben hívták életre, hogy lehetővé tegyék az adatközpont dizájnok megosztását az informatikai cégek - köztük a Facebook, az Intel, az Apple és a Microsoft - és a pénzügyi szolgáltató szervezetek, például a Bank of America és a Fidelity között.

Az olyan, hatalmas adatforgalmat bonyolító internetes streamelő cégek, mint a Netflix, a YouTube vagy a Hulu, maximalizálni kívánják a tartalomszolgáltatás sebességét, mert így ugyanazon idő alatt több ügyfelet tudnak kiszolgálni, nyilatkozta a Computerworldnek a Seagate szóvivője. Korábban egyetlen kártyahelyen csupán legfeljebb 6 gigabájt/s-os adatátviteli sebességet tudtak elérni, mostantól kezdve azonban ez 10 gigabájt/s-ra nő, ami 66 százalékos teljesítménynövekedést jelent, vagyis másodpercenként 66 százalékkal több adatot lesznek képesek streamelni.

A Seagate új SSD-je a NVMe szabványra épül, amely több mint 80 cég együttműködésének eredményeképpen jött létre. Az eszközt egy csak flash tárolókat tartalmazó tömbben, vagy a költségek csökkentése érdekében merevlemezekkel kombinált hibrid elrendezésben lehet használni. Az NVMe specifikáció kevesebb parancsréteget használ, mint más szabványok (például a SATA), így egy gyorsabb és egyszerűbb nyelvet kínál a flash eszközök számára. A gyártó eddigi leggyorsabb SSD meghajtója a Nytro XP6500 flash gyorsító kártya volt, egy nyolcsávos PCIe felületű, legfeljebb 4 terabájtos kapacitású SSD, amelynek maximális adatátviteli sebessége 4 gigabájt/s.

Az új 10 gigabájt/s-os SSD technológia 16 sávos PCIe slotokat használ. A Seagate ugyancsak kifejlesztett egy 6,7 gigabájt/s-os teljesítményű SSD-t a 8 sávos PCIe slotokhoz, ami kategóriájában a leggyorsabb. A nyolcsávos PCIe SSD egy kevésbé drága alternatívát kínál majd azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nagy adatátviteli sebességet igényelnek, de korlátozottabb anyagi erőforrásokkal rendelkeznek.

Mind a 16, mind a 8 sávos SSD-k hozzáférhetők a Seagate eredetiberendezés-gyártó (OEM) partnerei számára, szélesebb körben való elérhetőségük nyárra várható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.