Hirdetés
. Hirdetés

Akár ingyen is kapható Windows 7-támogatás jövőre

|

A Microsoft egyéves, ingyenes nyugdíjba vonulás utáni Windows 7-támogatást kínál az aktív Windows 10-előfizetéssel rendelkező vállalati ügyfeleknek.

Hirdetés

Az Enterprise Agreement és Enterprise Agreement Subscription (EA és EAS) konstrukciót választó, a Windows 10 Enterprise E5, a Microsoft 365 E5 vagy a Microsoft 365 E5 Security termékekre aktív előfizetéssel rendelkező ügyfelek Windows 7 Extended Security Updates frissítéseket kapnak ajándékként egy éven keresztül, olvashatjuk a Microsoft a Windows 7-hez és az Office 2010-hez írt, a támogatás lejártáról szóló FAQ dokumentumában.

Hirdetés

A Windows 10 Enterprise E5 és a Microsoft 365 E5 a legmagasabb szintű, legdrágább olyan előfizetési konstrukció, amely tartalmazza az operációs rendszert. A 2018 szeptemberében bejelentett Windows 7 Extended Security Updates (ESU) támogatási konstrukciót azért hozták létre, hogy továbbra is megkaphassák a biztonsági frissítéseket azok a vállalatok, amelyek 2020. január 14-ig nem tudnak áttérni a Windows 7-ről egy újabb operációs rendszerre. Egy számítógépenként felszámított díjért megkapják a legveszélyesebb sebezhetőségek javítását, így biztonságosan tudják futtatni a Windows 7-et. Az ESU-t egyéves szakaszonként lehet megvásárolni legfeljebb három évig, így a konstrukciót igénybe vevő vállalatok számára 2023 januárjáig halasztódhat a Windows 7 operációs rendszer nyugdíjazása.

Azonban az ESU ára minden évben megduplázódik. Az éves díj az időszak folyamán előfizetési konstrukciótól függően 25-től 200 dollárig terjed számítógépenként.

A Microsoft december 31-ig igénybe vehető promóciója ingyenes frissítést kínál a fent említett előfizetési konstrukciókat igénybe vevőknek, vagyis az év végéig kell előfízetniük azoknak, akik meg szeretnék úszni az első éves díjfizetést, és az előfizetésnek aktívnak kell lennie a kedvezmény igénybevételének teljes időtartama alatt.

A második és harmadik évben az ESU-t 50 és 100 dollárért külön kell megvásárolni minden egyes számítógépre, bár a Microsoft azt reméli, hogy az ügyfelek nagy részénél erre már nem kerül sor. A fent említett FAQ dokumentumban a szoftvergyártó azt írja, hogy reményeik szerint a legtöbb ügyfélnek csak egy évre lesz szüksége a kiterjesztett Windows 7-támogatásra, és a haladék elegendő időt biztosít számukra, hogy áttérjenek a Windows 10 operációs rendszerre.

Díj évente és gépenként (dollár) Windows 10 Pro Windows E3 Windows E5
Első év 50 25 ingyenes
Második év 100 50 50
Harmadik év 200 100 100

Windows 7 Extended Security Updates (ESU) díjak. Forrás: Microsoft

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.