Hirdetés
. Hirdetés

Akik a Windows 7-et és XP-t választják a Windows 10 helyett

|

Sokan ragaszkodnak inkább a kalózpéldányokhoz.

Hirdetés

Korábban írtunk arról, hogy Kínában a kormány megállapodást kötött a Microsofttal, melynek keretében a kormányhivatalok a remények szerint a Windows 10 egy speciális kínai változatát telepítik majd a számítógépeikre. A megegyezés egyik fontos járulékos célja, hogy az ország otthoni felhasználói körében is elérjék az új operációs rendszerre való minél nagyobb arányú áttérést. Azonban a StatCounter statisztikái szerint Kínában a Microsoft által már régen nem támogatott Windows XP meglepő módon egy átmeneti visszaesés után az év végén ismét közel 30 százalékos részesedéssel rendelkezik, míg a Windows 7-nek ugyan valamelyest csökkent a részesedése az országban, de még mindig 50 százalék felett van.

Szakértők szerint a kínai felhasználók azért nem kérnek a Windows 10-ből, mert mind a Windows XP, mind a Windows 7 könnyen feltörhető, és inkább ragaszkodnak a kalózpéldányokhoz a szoftver legalizálása helyett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.