Hirdetés
. Hirdetés

Az adatok menthetik meg a világot?

|

Állítsa a technológiát egyszerre a vállalkozása és a bolygó szolgálatába.

Hirdetés

A vállalatok eszközei - beleértve az épületeket, energiahálózatokat, járműveket és ipari berendezéseket - központi szerephez jutnak napjaink fenntarthatósági kihívásaiban. A megfelelő eszközgazdálkodási gyakorlatok a megoldás részét képezhetik, azonban a berendezések megbízható működésének, adaptálhatóságának és ellenálló képességének biztosítása új munkamódszert igényel. A mindeddig kiaknázatlan adatforrásokból és az intelligens, összekapcsolt eszközökből származó adatok megfelelő elemzése kritikus fontosságú a hatékonyság növeléséhez és az üzemeltetési költségek csökkentéséhez. Mindazonáltal, az adatok elemzése nem elég, össze kell kapcsolni a stratégiát a napi működéssel.

Egyre nagyobb elvárás a fenntartható üzleti működés

Az ESG jelenleg az egyik legfontosabb prioritást jelenti az üzleti életben, az EY vezérigazgatói felmérése szerint minden negyedik CEO ennek megerősítését nevezte meg a fúziók és felvásárlások legfőbb ösztönzőjeként. Mivel a szabályozó hatóságok, a befektetők és a fogyasztók is egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a vállalatokra, hogy a fenntarthatóbb és társadalmilag felelősségteljesebb üzleti tevékenységek felé forduljanak, valamint intézkedéseiket szilárd és ellenőrizhető módon bizonyítsák, az IBM mesterséges intelligencia alapú ESG-megoldások átfogó portfólióját alakította ki.

A fenntartható működés az eszközökkel kezdődik

Az IBM nyílt, MI-alapú megoldásokkal és platformokkal, valamint mély iparági szakértelemmel támogatja a vállalatokat a fenntarthatóbb infrastruktúra és működés megteremtésében. A Maximo Applications Suite moduljai segítik a szervezeteket a fenntarthatósági kezdeményezések felgyorsításában, segítséget nyújtanak a működés környezeti hatásainak csökkentésében és a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentésében.

IBM Maximo Manage: integrált eszközkezelési platform, amely fejlett elemzési eszközöket és IoT-adatokat használ az üzemeltetés és a rendelkezésre állás javítására, az eszköz-életciklusok meghosszabbítására és a teljesítmény optimalizálására.

IBM Maximo Visual Inspection: intelligens "szemeket" ad az üzemeltetéshez a mesterséges intelligencia által vezérelt számítógépes látás segítségével. Az anomáliadetekció és az öntanuló mechanizmusa révén például napelemparkok hőkamerás drónfelvételeit végigelemezve képes felismerni a hibákat és repedéseket, hol szükséges a karbantartás.

IBM Maximo Monitor: a vállalati szintű, mesterséges intelligenciával támogatott távoli eszközfelügyelet az anomáliák és hibák felismerésével jelentősen javítja az ellenőrzési folyamatot és a reagálást, így kevesebb, de arányában több valós riasztást eredményez, nagyobb betekintést nyújt a kiváltó okokba, ezáltal optimalizált teljesítményt biztosít.

IBM Maximo Mobile: a következő generációs mobiltechnológiára épülő forradalmi, könnyen telepíthető platform a megfelelő eszközüzemeltetési adatokat a megfelelő időben biztosítja a technikusok számára - mindezt bármilyen eszközön, bármikor, bárhol.

IBM Maximo Assist: mesterséges intelligenciával és távoli, szakértői asszisztenciával (AR) egészíti ki az eszközkarbantartás folyamatát, így a technikusok bármikor és bárhol igény szerinti segítséget kaphatnak a problémák gyorsabb és hatékonyabb elhárításához és javításához, így csökkentve a költségeket, javítva az üzemidőt és meghosszabbítva az eszközök élettartamát.

IBM Maximo Safety: megkönnyíti a munkakörnyezetben lévő veszélyek azonosítását és kiküszöbölését, és segít a munkahelyi biztonsági és egészségügyi irányelvek betartásában. A fejlett elemzések és a különböző eszközökről származó adatokhoz való közel valós idejű hozzáférés kombinációjával a vállalatok holisztikusan kezelhetik mind a létesítményt, mind a munkavállalók egészségét és biztonságát.

IBM Maximo Predict: a széttagolt működési adatokat az analitika által vezérelt előrejelző karbantartási modellekké egyesíti, amelyek segítségével optimalizálhatóvá válik a karbantartás tervezése az eszközök megbízhatóságának javítása érdekében.

IBM Maximo Health: a kritikus üzleti eszközök állapotát az adatokból és az elemzésekből származó felismerések alapján felügyeli, így okosabb döntéseket hoz a kezeléssel és karbantartással kapcsolatban.

IBM Maximo Scheduler: végponttól végpontig érő munkamenedzsment-megoldás, ami lehetővé teszi a bonyolult karbantartási feladatok irányítását, nagy és összefüggő feladattervek végrehajtását emberi beavatkozás nélkül.

Minden iparág támasza az IBM Maximo

A megoldás képességeit az energetikától kezdve a gyártáson és szállítmányozáson át egészen a városüzemeltetésig számos iparág szereplői kiaknázzák - de az IBM által nyújtott konstrukcióknak köszönhetően még a kis cégeknél is előnyösen használható. Az akár felhőben, akár helyben (on premise) elérhető, több mint 30 éves piacvezető technológiára épülő IBM Maximo Excel-táblázatok és ERP-adatbázisok sokaságát váltja ki, a legjobb iparági megoldásokat és bővítményeket egyetlen megoldásban kínálja, amely páratlan átláthatóságot és ellenőrzést biztosít az egész vállalaton belül az eszközök, ütemezések, erőforrások, folyamatok, készletek és kiadások kezeléséhez.

IBM Maximo - a fenntarthatóság jegyében címmel tart előadást Tóth Zsolt, az Inter-Computer Informatika Zrt. szakértője a Computerworld szervezésében megvalósuló CIO.hu konferencián.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.