Hirdetés
. Hirdetés

Az Amazon és a kvantumtechnológia

|

Először tett említést az Amazon Web Services (AWS) egy blogbejegyzésben arról, hogy kvantum számítástechnikai szolgáltatásokat fog nyújtani ügyfeleinek.

Hirdetés

A Bill Vass és Simone Severini áltat jegyzett írásban azt olvashatjuk, hogy az AWS-nél dolgozókat motiválja az, amit a kvantum technológiák nyújtani tudnak az ügyfeleiknek, legyenek azok kisvállalkozások vagy nagyméretű kormányhivatalok.

Elképzeléseik szerint a kvantuminformatika széles körben elérhető lesz az AWS Cloud integrált részeként, így az összes ügyfelük részesedhet a technológia előnyeiből. Severinit, a University College London professzorát a múlt hónapban nevezték ki az AWS kvantum informatikáért felelős igazgatójának.

Hirdetés

A kvantuminformatika növelni fogja a tudományos adatok feldolgozási sebességét a felhőben, ami lehetővé teszi majd a problémamegoldás hatékonyságának korábban nem tapasztalható javulását, írja Vass és Severini. - Ez a világot megváltoztató fejlesztésekhez vezethet a fizika, az orvostudomány, a biotechnológia, az anyagtudományok és az energetika területén. A kvantumtechnológiák társadalmi és gazdasági előnyei kétségtelenül óriásiak lesznek, teszik hozzá a szakemberek.

Az AWS viszonylag későn érkezett meg a kvantum számítástechnika partijára, egy évvel ezelőtt egy felsővezető még azt nyilatkozta az amerikai Computerworldnek, hogy a technológia egyszerűen túlságosan éretlen ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésüket.

Az AWS felhős riválisa, a Microsoft már több éve dolgozik egy kvantumszámítógép fejlesztésén, és 2017-ben a vállalat mesterséges intelligencia és kutatási részlegének akkori igazgatója, David Pritchard azt mondta a Computerworldnek, hogy még mindig keresik a technológiához legjobban illő üzleti modellt. Az idén viszont tisztázta szándékait a Microsoft, amikor a kvantuminformatikáért felelős igazgatója, Julie Love azt mondta a London Tech Week rendezvényen, hogy a Microsoft egy méretezhető megoldáson dolgozik, amely zökkenőmentesen működik az Azure felhőben, és immunisabb lesz a hibákra.

Az IBM  ugyancsak épít kisebb méretű kvantumszámítógépeket egy ideje, tavaly decemberben pedig nagyvállalati ügfelei és kutatási intézmények számára biztosította a hozzáférést 20 qubites számítógépéhez a felhőn keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.