Hirdetés
. Hirdetés

Az informatikai igazgatók 14%-ának van élete

|

Viszont 1 százalékuk arra sem tud válaszolni, hogy dolgozik-e.

Hirdetés

A tulajdonképpen állásközvetítéssel foglalkozó Robert Half Technology a hét elején rendkívül érdekes felmérési eredményt publikált, a 2300 legalább 100 főt foglalkoztató vállalat informatikai igazgatóinak (CIO) telefonon feltett kérdésük az volt, hogy milyen gyakran dolgoznak esténként és hétvégéken.


Az eredmény végső soron nem meglepő: a válaszadók 50 százaléka rendszeresen, 23 százalékuk elég gyakran, 12 százalékuk pedig időnként dolgozik a kérdéses időpontokban. A megkérdezettek csupán 14 százaléka nem hajlandó egyáltalán húzni az igát a normál munkaórákon kívül, míg a maradék 1 százalék nem tudott választ adni a kérdésre.


A CIO pozícióval együtt járó munkakötelezettség szakmai ártalom, ám természetesen ez nem jelenti azt, hogy rendben lenne a folyamatos robotolás. A Robert Half sajtóközleményében adott négy tanácsot a terhelés csökkentése érdekében: mindig prioritani kell a projekteket, realisztikusan kell felmérni a belső erőforrásokat, nem szabad mindent mikromenedzselni, alkalmazkodni kell mások ütemterveihez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.