Hirdetés
. Hirdetés

Az SAP globálisan rugalmas munkavégzést vezet be

|

Az SAP üzleti szoftvercsoport rugalmas munkavégzést vezet be világszerte 100 ezer alkalmazottja számára, miután a COVID-19 világjárvány idején a távmunka tapasztalatai elsöprően pozitív visszajelzéseket hoztak.

Hirdetés

A waldorfi székhelyű csoport közölte, hogy a belső felmérések szerint a munkatársak 94 százaléka szeretné kihasználni a rugalmasabb munkavégzés előnyeit, és közel fele tervezi, hogy a jövőben heti egy vagy két napot az irodában dolgozik. "Ez 100%-os rugalmasságot ad a munkavállalóknak" - mondta Julia White, az SAP nemrégiben kinevezett marketing- és megoldási vezetője a Reutersnek. A 48 éves szakember nemrégiben még a Microsoftot erősítette Seattle-ben. Szerinte ugyan a munkatársak személyes megismerése létfontosságú, de egyedülálló anyaként értékeli a rugalmasságot, amely lehetővé teszi számára, hogy szakmai és személyes kötelezettségeinek egyaránt eleget tegyen.

Az SAP kedden a munkatársaknak küldött e-mailben közölte, hogy "a rugalmas és bizalomra épülő munkahelyet normaként, nem pedig kivételként" fogadja el.

Hirdetés

Az alkalmazottaknak lehetőségük lesz otthonról, az irodában vagy távolról dolgozni, és rugalmas időbeosztást is be lehet majd állítani. A vállalat átalakítja irodáit, hogy több teret teremtsen a csapatmunkának és az együttműködésnek.

Az SAP döntése, miszerint a rugalmas munkavégzést irányelvévé teszi, beleilleszkedik abba a sorba, amelyben a technológiai vállalatok a koronavírus járvány enyhülése után is tartósan elfogadják a távmunkát.

A "rugalmas munka ígérete" a munkatársak által kifejezett preferenciák széles skáláját igyekszik figyelembe venni: 16 százalék mondta, hogy csak távmunkát szeretne végezni, míg 6 százalék tervezi, hogy heti öt napon az irodában tölti munkaidejét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.