Hirdetés
. Hirdetés

Betehet az Intel az Apple-nek

|

A világ legnagyobb chipgyártójának 5G technológiájú modem lapkái előreláthatólag csak jövőre jelennek meg a mobilokban.

Hirdetés

Intel-vezetők szerint az általuk gyártott 5G modem lapkák nem jelennek meg a mobilokban 2020-ig, ami azt jelentheti, hogy a lapkakészítő óriás legnagyobb partnere, az Apple több mint egy évvel lemarad riválisai mögött a gyorsabb mobilhálózatok kihasználásának versenyében.

Az Intel hálózati lapka üzletágának vezetője, Sandra Rivera egy Palo Alto-i médiaeseményen azt mondta, hogy a minta 5G modem lapkák még az idén eljutnak a partnereikhez, de úgy vélik, az ezeket használó fogyasztói termékek csak 2020-ban kerülhetnek az üzletekbe. Igaz, ami igaz, az Intel sohasem mondta, hogy az 5G lapkáit tartalmazó okostelefonok mikor jelennek meg a piacon.

Hirdetés

Rivera ugyanakkor megnyugtatta a gyártókat a tekintetben, hogy a nem fogyasztóknak szánt 5G termékek, például a hálózati berendezések még az idén megjelenhetnek. Az egyelőre nem világos, hogy az Intel ütemezése a modem lapkákkal kapcsolatban azt jelenti-e, hogy az Apple nem tud kijönni 5G képességekkel ellátott iPhone-okkal 2019-ben. A Bloomberg korábban arról számolt be, és az IDC is arra számít, hogy az almás cégnek nem lesz idén 5G-képes mobilja.

Az Apple vezetői tárgyalásokat folytattak a Samsunggal és a MediaTekkel 5G modem ügyben, ezeknek a megbeszéléseknek azonban nem ismeretes az eredménye. A Reuters mindenesetre február elején arról számolt be, hogy az Apple modemfejlesztési tevékenységét ugyanazon részlegbe szervezte át, amely a saját fejlesztésű processzorlapkákkal foglalkozik.

Bob Swan, az Intel vezérigazgatója

Miközben az Apple maradt az Intel egyetlen nagyobb modem lapka vásárlója, a cég vezérigazgatója, Bob Swan úgy nyilatkozott, hogy vállalata újabb lehetőségek felé tekint, és modemeket kíván eladni az autógyártóknak. Azt is megemlítette, hogy modemek fognak megjelenni egy sor más berendezésben az Intel processzorai mellett, ahogy az 5G technológia terjed. Azt azonban nem erősítették meg a vállalat vezetői, hogy vajon az Intel kombinálni fogja-e modemét és processzorait egyetlen lapkában, ahogyan azt a riválisok, például a Qualcomm teszi.

Swan szerint az Intel nem tervezi 5G technológiája szabadalmának licenceléséből növelni a bevételeit, mint a Qualcomm. - Mi egészen más üzleti modellt követünk, mint más kaliforniai szereplők, és ez nem licenc alapú. A teljes eszköz költsége alapján felszámolt jogdíjfolyam egy olyan modell, amely komoly súrlódásokat váltott ki a piacon, tette hozzá, utalva a Qualcomm, valamint az Apple és más mobilgyártók közötti jogi csatározásokra. "A többiek között súrlódások lehetőségeket teremtenek számunkra."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.