Hirdetés
. Hirdetés

Digitális életünk háttere

|

Az eltárolt adatok 90 százaléka a elmúlt két évben keletkezett. Egy átlagos adatközpont 10 különböző tárolóarchitektúrát alkalmaz. Nem csoda, hogy a storage-ra költött pénz közel 70 százaléka elvész a ki nem aknázott rendszerekben...

Hirdetés

 

Frankfurtban tartotta meg jövőbe tekintő konferenciasorozatának idei állomását a Hewlett-Packard, ahol fény derült többek között az adattárolás terén előttünk álló változásokra. Az esemény rangját jelzi, hogy a mai napon előadást tart rajta Meg Whitman, a vállalat vezérigazgatója is.

 

Dave Donatelli, a HP Enterprise Group vezető alelnöke a megnyitó előadáson vázolta a cég konvergens infrastruktúráról alkotott elképzelését. Elmondása szerint a hagyományos, évtizedes alapokon nyugvó adattárolási megoldások az olyan új kihívások korában elavultnak számítanak, ahol meg kell birkózni a cloudra való átállás problémáival, az emberiség által előállított információ robbanásszerű növekedésével. Ezekre ad választ a konvergens infrastruktúra, adattárolás. Fontosságát mutatja, hogy a 2012-es év során 38 százalékos bővülést mutatott fel a HP vonatkozó portfoliója. Ezt a költségek alacsonyan tartása, a felügyeletre szánt idő és a komplexitás csökkentése révén érhette el a vállalat.

 

A trendet jelzi, hogy a HP az eseményen rántotta le a leplet HP 3PAR StoreServ 3000 megoldásáról, melynek révén - az IDC felmérése szerint - mintegy 11 milliárd dolláros piacon igyekszik jobban megvetni lábát a vállalat. A most bemutatott appliance révén az iparág első, tier 1 tárolómegoldása debütált, mely csúcskategóriás képességét a középkategória árszintje, azaz 20-30 ezer eurós egységenkénti ár mellett biztosítja. Előnye, hogy – a vállalat állítása szerint – 90 százalékkal csökkenti a folyamatos működés fenntartásához szükséges felügyeleti időt, a felhasználói adatkonszolidáció és deduplikáció révén 50 százalékkal a kapacitásigényt, mindezt nagymértékű skálázhatóság és mélyen integrált biztonsági funkcionalitás (file-szintű hozzáférés, végpontvédelem stb.) mellett.

 

A storage fejlesztések hívószava ezúttal a polimorf egyszerűség (polimofic symplicity) lett, melyet a HP a napjaink megoldásait általánosan jellemző széttagolt összetettséggel (fragmented complexity) állított szembe. A különböző storage megoldások képességeit egyesítve kínál a vállalat 21. századi tárolómegoldást, olyan, a HP Labs által gyakorlatba átültetett fejlesztések alkalmazásával, mint az Express Query. Utóbbi révén hihetetlen mértékben gyorsítható fel a keresés: a Frankfurtban elhangzott példa szerint míg korábban 500 millió állományban való keresés akár több mint 40 óráig is eltarthatott, addig az Express Query révén ez kevesebb mint 2 másodpercre csökkent. A HP tehát nagyot lépett előre a metaadat-menedzsmentben, mely korunk egyre nagyobb problémájává válik, az exponenciális adatmennyiség-növekedéssel.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.