Hirdetés
. Hirdetés

Egy új módszer a felére csökkenti a weboldalak letöltési idejét

|

A Polaris finomhangolja a böngésző működését, és 30-60 százalékkal megdobja a sebességet.

Hirdetés

Az internetezők gyakori panasza, hogy csigalassan töltődnek be az oldalak. A MIT és a Harvard kutatói most kifejlesztettek egy cseles új technológiát, amely a sávszélesség növelése nélkül is 30-60 százalékkal csökkenti a várakozási időt.

A Polaris trükkje, hogy kiszámítja, a böngészőnek milyen sorrendben legcélszerűbb letöltenie az oldal elemeit. Ennek azért van jelentősége, mert az oldalelemek között olyan kapcsolatok lehetnek, amelyek miatt egyik objektum kiértékeléséhez mások letöltésére és kiszámítására is szükség van.  Minél bonyolultabb egy oldal, annál több az elemei közt az ilyen összefüggés, és annál többet kell a böngészőnek ide-oda pattognia a hálózatban. A Polaris automatikusan leköveti a kapcsolatokat, és egy "összefüggőségi gráfot" készít, amelynek alapján optimalizálható a letöltések sorrendje.

A technológia különösen bonyolult oldalak és mobilhálózatok esetén jön jól, mert ezeknél általában hosszabbak a késleltetési idők. Igazán hasznos azonban csak akkor lesz, ha a böngésző-fejlesztők ráharapnak, és beépítik termékeikbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.