Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztő rekordot ért el az Apple

|

Minden korábbinál nagyobb bevételt könyvelhetett el a 2019. december 28-án zárult pénzügyi negyedévében az almás cég.

Hirdetés

Ami a konkrét számokat illeti, a vállalat bevétele 91,8 milliárd dollárt, nyeresége pedig 22,2 milliárd dollárt tett ki. Tim Cook vezérigazgató a pénzügyi jelentés közzététele kapcsán így nyilatkozott: "Örömmel számolunk be az Apple eddigi legmagasabb negyedéves bevételéről, amely az iPhone 11 és iPhone 11 Pro modellek iránti erős keresletnek, valamint a szolgáltatások és a viselhető eszközök részleg rekordteljesítményének köszönhető. Az ünnepi időszak alatt az aktív telepített eszközbázisunk minden földrajzi szegmensben növekedett, és elérte a 1,5 milliárd darabot. Ezt úgy tekintjük, mint a vásárlóink elégedettségének, elkötelezettségének és lojalitásának erõteljes bizonyítékát."

Hirdetés

A közlemény azt jelzi, hogy az Apple ismét egy nagyon sikeres iPhone-bevezetést valósított meg, amelyhez hozzájárultak a kiváló Apple Watch és AirPods eladások, valamint az Apple Music, az Apple News+, az Apple Arcade és az Apple TV+ szolgáltatások szárnyalása.

Az összbevétel a következőképpen oszlott meg az egyes termékcsoportok között:

  • iPhone: 55,96 milliárd dollár
  • Mac: 7,16 milliárd dollár
  • iPad: 5,98 milliárd dollár
  • Viselhető eszközök: 10,01 milliárd dollár
  • Szolgáltatások: 12,72 milliárd dollár

Ezek lenyűgöző számok, még a legalacsonyabb bevételt elérő iPadek közel 6 milliárd dollárja is hatalmas összeg. Sajnos az Apple nem tette közzé az iPhone-ok, iPadek, Macek és Watchok eladási darabszámait.

Az Apple évek óta sokkolja az ünnepi időszakban realizált bevételeivel az üzleti világot, ami a lojális rajongói tábor mellett elsősorban annak köszönhető, hogy jó időpontra, szeptemberre ütemezik be az új iPhone-ok piacra dobását, ami aztán óriási lökést ad a Karácsony előtti eladásoknak. 

A legendás iPhone okostelefonok az almás cég bevételének több mint 50 százalékát teszik ki, de a szolgáltatások és hordozható eszközök üzletágak immár beelőzik az iPadeket és a Mac-számítógépeket, ami jól jelzi azt, hogy merre tart az Apple fejlődése. Ráadásul amikor elkezdenek fizetni majd azok a vásárlók, akik új iPhone-juk vagy iPadjük mellé egyéves ingyenes Apple TV+ használatot kaptak, a szolgáltatásokból származó, már most is magas bevételek tovább fognak emelkedni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.