Hirdetés
. Hirdetés

Ezért szeretjük a Windows 7-et

|

Sokak szerint az utolsó stabil Windows operációs rendszer vonult most nyugdíjba.

Hirdetés

A Windows 7 több mint egy évtizeden keresztül működött stabilan, változatlanul, és ennek a korszaknak a Windows 10 eljövetelével vége szakadt. A Windows 7 csak egyetlen, kumulatív frissítésekből álló szervizcsomagot kapott másfél évvel a debütálását követően, 2011 februárjában. A változtatások a motorháztető alatt történtek, nem volt olyan módosítás, amely zavarta volna a felhasználókat. 

Hirdetés

Volt még egy platformfrissítés 2013 februárjában, ami a grafikai komponenseket érintette, és megérkezett vele az Internet Explorer 10 is. Mindeközben a Windows 10 félévente nagyot változik, ha pedig szerencséjük van a vállalati felhasználóknak, akkor ezentúl csak évente egyszer, feltéve, hogy megmarad a tavalyi funkciófrissítés-szervizcsomag páros.

A felhasználók a Windows 10 kapcsán úgy érezhetik, hogy a világ a feje tetejére állt: az új operációs rendszer folyamatos frissítgetése még jobban hozzájárult a Windows 7 reputációjának emelkedéséhez. A Windows 10 által okozott problémákkal való szembesülés még inkább rávilágít arra, hogy milyen jól működik az operációs rendszer elődje. És a felhasználói megnyilatkozásokból, a cikkehez fűzött kommentekből kiderül, egyre többen vélekednek úgy, hogy egy operációs rendszernek olyannak kell lennie, mint a Windows 7, egy operációs rendszert úgy kell támogatni, mint a Windows 7-et (kivéve persze a támogatás megszüntetését), és egy operációs rendszernek olyan hasznosnak kell lennie, mint amilyen a Windows 7. 

Aztán itt van az új frissítési módszerek erőszakos bevezetése. A felhasználók szerint a nagyszabású funkciófrissítések között legalább egy évnek kellene eltelnie, s az operációs rendszernek nem kellene nagy mennyiségű diagnosztikai és telemetrikus adatot továbbítania a Microsofthoz. Nincs mit csodálkozni azon, hogy a folyamatosságot és tradíciót értékelő vállalati felhasználók ellenállásába ütköznek az "újítások". 

Jó hír, hogy a Microsoft is érzékelte a felhasználók elégedetlenségét, és változtatásokat vezetett be a Windows 10 kapcsán. Így például meghosszabbította az egyes változatok támogatásának az idejét, tavaly egyre csökkentette az évi nagyszabású funkciófrissítések számát a korábbi kettőről (kérdés az, hogy folytatja-e ezt az idén), és lehetővé tette a frissítések telepítésének elhalasztását, vagyis közelített valamelyest a Windows 7-nél alkalmazott modellhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.