Hirdetés
. Hirdetés

Ezt tudják az Intel új Ice Lake processzorai

|

Fejlett szolgáltatások fokozzák a processzor- és GPU-teljesítményt, valamint a wi-fi sebességet.

Hirdetés

Az Intel 10 nanométeres gyártástechnológiával készülő, 10. generációs Ice Lake lapkái nem büszkélkedhetnek több maggal és szállal, mint 8. generációs testvéreik, ráadásul alacsonyabb turbó órajel-frekvencián működnek. Azonban mindezek ellenére az új lapkák számos továbbfejlesztést tartalmaznak: teljesítményjavulást a CPU, a grafikai feldolgozás és a mesterséges intelligencia műveletek működésében, valamint nagyobb wi-fi sávszélességet nyújtó platform szintű továbbfejlesztést.

Hirdetés

Az Ice Lake alapú 10. generációs processzorok lesznek az Intel első, széles körben elérhető 10 nanométeres Core lapkái, amelyek az első nagyobb processzoráttervezést képviselik a 2015-ben megjelent Skylake architektúra óta.

Bár egyelőre nem tette közzé az Intel az egyes lapkák pontos specifikációját, annyit már tudunk az Ice Lake családról, hogy Core i3, i5 és i7 lapkákat tartalmaz legfeljebb 4 maggal és 8 szállal, hasonlóan a Whiskey Lake processzorokhoz. Az Ice Lake maximális turbó sebessége 4,1 GHz, ami lényegesen alacsonyabb a Whiskey Lake alapú Core i7-8565U 4,6 GHz-énél, azonban egy új, továbbfejlesztett turbókezelési módszer ellensúlyozza ezt a hátrányt. Végül az immár 11. generációs Iris Plus integrált GPU-k visszatérése szélesítheti a noteszgépen játszók lehetőségeit.

Az amerikai PC World által megszerzett információk szerint az Ice Lake lapkák számozása 10-zel kezdődik és egy, a grafikus rendszerre vonatkozó utótagot tartalmaz. Így például lesz 10. generációs Core i3-1005 G1 (3,4 GHz-ig), Core i5-1035 G1 (3,7GHz-ig) és Core i7-1065 G7 (3,9GHz) lapka. (A "G" utótag valószínűleg azt jelzi, hogy milyen a grafikus rendszer: integrált vagy Iris Plus.) Az Intel illetékesei szerint összesen 11 új változata lesz az Ice Lake-nek.

Még mindig rejtély ugyanakkor, hogy pontosan milyen teljesítményre számíthatunk. A leginkább konkrét becslés az Ice Lake teljesítményével kapcsolatban az Intel befektetői találkozójáról származik: e szerint kétszerese lesz a feldolgozási és a grafikus teljesítmény a Whiskey Lake-ének.

De lehetnek még pozitív meglepetések. Az Intel 7. generációs Kaby Lake processzorát is optimalizálták videolejátszásra a YouTube és a Netflix népszerűvé válása miatt. Az Ice Lake-nél hasonló optimalizálás történt a mesterséges intelligencia támogatására. Ugyancsak jó hasznát vehetjük majd a Wi-Fi 6 Gig+ vezeték nélküli technológiának és a Thunderbolt 3-nak is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.