Hirdetés
. Hirdetés

Felmérés a digitális fizetési módok használatáról

|

Könnyebben költik a pénzt az emberek, ha okoseszközzel fizetnek.

Hirdetés

Az Y generációba tartozók közel 40 százaléka használ digitális fizetési eszközöket mindennapos vásárlásai során, állapította meg a Bankwest több mint ezer ausztrál fogyasztó körében végzett felmérése. Digitális fizetésként az okoseszközön lévő digitális kártyával való fizetést definiálja a Bankwest. Ami a többi korosztályt illeti, az X generáció tagjainak 23 százaléka, míg a baby boomerek 11,5 százaléka használ ilyen módszereket.

Negyven százaléka azoknak, akik rendszeresen használnak digitális kártyákat (minden korcsoportban) mindennapos vásárlásaik több mint a felében használják őket. A digitális kártyákat használók közel fele nyialtkozott úgy, hogy a fizetési módszer használata nőtt az esetükben az elmúlt 12 hónap során.

Hirdetés

Egy hasonló, de sokkal nagyobb, 50 ezer embert megkérdező kutatás szerint az ausztrálok 6,8 százaléka használt már nem banki digitális fizetési módszer, míg 5,8 százalékuk a bankok saját mobilfizetési rendszerét vette igénybe.

A digitális eszközök használata ugyanakkor egy komoly hátránnyal jár együtt. Az összes korcsoport tagjai, de különösen az Y generáció képviselői úgy nyilatkoztak a felmérés során, hogy a technológia egyszerűbbé teszi számukra olyan pénzek elköltését, amelyekkel nem rendelkeznek. Az Y generáció 90, az X generáció 85 és a baby boomerek 78 százaléka értett egyet ezzel a megállapítással. Hasonló arányban értettek egyet azzal az állítással, hogy a technológia egyszerűbbé teszi számukra a pénzköltést úgy, hogy nem is gondolnak arra, voltaképpen mit is csinálnak.

Amikor új, innovatív szolgáltatások jelennek meg, az emberek gyorsan integrálják azokat életmódjukba, azonban nem mindig tekintik át alaposan, hogy ez mivel jár együtt, mondta Pieter Vorster, a Bankwest vásárlói megoldásokkal foglalkozó vezérigazgatója. A vásárlói igények gyorsan változnak, és nekünk biztosítanunk kell ügyfeleink financiális jólétének védelmét, amikor használatba veszik ezeket a megjelenő technológiákat, tette hozzá.

Riválisaihoz hasonlóan a Bankwest is kínál a kiadások nyomon követését végző online eszközt, illetve appot. A bankoknak lehetőségük kínálkozik arra, hogy hatékonyabban kommunikáljanak ügyfeleikkel ezen eszközök segítségével, fizetési figyelmeztetéseket küldjenek nekik és módot adjanak fizetési korlátok beállítására, így azok biztonságosabban használhatják az új technológiákat, és nem lépik túl anyagi lehetőségeiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.