Hirdetés
. Hirdetés

Fontos információk az Office-t használóknak

|

Megerősítette a Microsoft, hogy októberben mindenképpen befejezi az Office 2010 támogatását, noha a szoftvergyártó óriás pár napja kiterjesztette más termékei, köztük a Windows 10 egyes változatainak támogatási időszakát.

Hirdetés

Hirdetés

Az Office 2016 for Mac és az Office 2010 támogatása 2020. október 13-án véget ér, olvashatjuk a Microsoft Office 365 csapat vállalati blogbejegyzésében, ami azt jelenti, hogy a fejlesztő október 13-án adja ki az utolsó biztonsági frissítéseket a két szoftverhez. Jó hír ugyanakkor, hogy a Microsoft nem korlátozza a termékek működését a nyugdíjba vonultatásukat követően. 

Ez azt jelenti, hogy nem fogja blokkolni a szoftvergyártó az irodai csomagokat alkotó alkalmazások hozzáférését az Office 365 szolgáltatásokhoz, többek között az Exchange Online-hoz, annak ellenére, hogy 2017-ben és 2018-ban azt jelentette be: csak az Office 365 ProPlus, az Office 2019 és az Office 2016 esetében fogja ezt engedélyezni.

A Microsoft nem fogja blokkolni az Office kliensprogramok korábbi verzióit az Office 365 szolgáltatásokhoz való hozzáférésben, azonban ezek a régebbi programok teljesítménycsökkenéssel és/vagy megbízhatósági problémákkal szembesülhetnek, közölte a vállalat.

Szakértők szerint a Microsoft lehetne valamivel rugalmasabb és meghosszabbíthatná az Office 2010 támogatási időszakát, hogy több időt adjon a felhasználóknak az újabb verzióra való áttéréshez, de a vállalat egyelőre hajthatatlan ebben a kérdésben. Tudjuk, hogy az ügyfeleink a felhő felé vezető útjuk különböző pontjain vannak, s továbbra is meghallgatjuk és támogatjuk őket, hangsúlyozza a szoftvergyártó, ezért még talán az is előfordulhat, hogy változtatnak az álláspontjukon.

Mindenesetre az elmúlt egy hónap során a Microsoft több termékének is meghosszabbította a támogatási időszakát a koronavírus álta okozott üzleti problémák és az otthonról dolgozó alkalmazottak növekvő száma miatt. Hat hónappal terjesztette ki a vállalat a Windows 10 1709, a Windows 10 1809 és a SharePoint Server támogatását.

A felhasználók azonban még nem mondtak le arról, hogy meggondolja magát a szoftvergyártó az Office esetében. Reza Ameri, egy Microsoft Most Valued Professional (MVP) blogbejegyzésében arra kéri a Microsoftot, hogy mivel a koronavírus-járvány miatt nem könnyű feladat a távmunkások számára új alkalmazások üzembe állítása, terjessze ki a fentebb említett Office-változatok támogatási időszakát 2021-ig.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.