Hirdetés
. Hirdetés

Hasznos új funkció az Excelben

|

A táblázatkezelő következő változatában lehetővé válik a valós idejű együttműködés.

Hirdetés

Az Excel kedden megjelent windowsos bétaváltozatában immár lehetőség van a valós idejű együttműködés keretében végzett szerkesztésre: vagyis az erre jogosult felhasználók egyszerre hajthatnak végre változtatásokat egy megosztott táblázatban.

A valós idejű együttműködés a másfél éve megjelent Office 2016 egyik fontos újítása volt: az alkalmazáscsomag először a Word szövegszerkesztő asztali változatában vezette be a valós idejű együttműködést, amelyet aztán kiterjesztettek a PowerPoint bemutatókészítőre.

Egy fájl létrehozása az Excelben nem teszi elérhetővé automatikusan a valós idejű együttműködést, ehhez az kell, hogy a fájlt a Microsoft online tárolási szolgáltatásainak valamelyikén helyezzük el. A valós idejű együttműködés szoftvergyártó általi támogatása kulcsfontosságú, ha lépést akar tartani a Google-féle G Suite online szolgáltatásaival. A keresőkirály Googel Táblázatok appja már évek óta lehetővé teszi a valós idejű együttműködést, melynek révén a vállalat jó eséllyel csábítja el a korábban Excelt használó cégeket.

A valós idejű együttműködés során a szerkesztésben résztvevő felhasználók profilképe megjelenik az Excel ablak tetején. Ha kattintunk valamelyik profilképen, oda ugrunk a táblázatban, ahol az illető éppen dolgozik, így egyszerűen nyomon követhető, hogy milyen változtatásokat hajt végre.

A Microsoft egy új automatikus mentési funkciót is bevezetett a Word, az Excel és a PowerPoint windowsos bétaváltozatában, amely szerkesztés közben folyamatosan menti a vállalat felhős tároló szolgáltatásain elhelyezett fájlokat, így nem fordulhat elő, hogy az alkalmazás esetleges lefagyásakor adatok vesszenek el. A Google, az Apple és más fejlesztők már nyújtanak hasonló szolgáltatást felhős tárhelyeiken.

Jelenleg az Excel for Windows valós idejű együttműködési funkciója csak az Office Insider tesztelési program egyes résztvevői számára elérhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.