Hirdetés
. Hirdetés

Hosszú távú állástrendek az informatikában

|

Csak egész életen át tartó tanulással őrizhető meg a szakemberek versenyképessége az informatikai álláspiacon.

Hirdetés

Amikor megpróbáljuk megjósolni, hogy milyen szakértelmekre lesz szükség az informatikában az elkövetkezendő években, nem szabad abba a hibába esnünk, hogy a jelenleg felkapott területeket övező szenzáció alapján végezzük el a várható trendek meghatározását.

Hirdetés

Andy Parker, a technológiai képzéseket kínáló Udacity növekedésért felelős vezetője szerint nagyon nehéz előrejelezni, hogy hosszú távon milyen informatikai szakértelmekre lesz szükség. Igen gyorsan tűnnek fel új technológiák, megnehezítve a fejlesztők számára annak eldöntését, hogy milyen programozási nyelvekre és technológiákra szakosodjanak. Például a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás népszerűsége elképesztő mértékben nőtt az elmúlt években, ami előtérbe helyezte az ezeknél az alkalmazásoknál gyakran használt Pythont. Ez az irányzat azonban nem szükségszerűen lesz hosszú távú, és a gépi tanulási és mesterséges intelligencia megoldások készítésére használt eszközök minden bizonnyal változni fognak. Minden fejlesztőnek el kell fogadnia tehát, hogy csak az egész életen át folytatott képzéssel tudnak lépést tartani a technológiai fejlődéssel és sikeresek lenni a szakmájukban, hangsúlyozza Parker.

És mivel mind több technológiai cég hoz létre új keretrendszereket, egyre nő az igény az új szakértelmek gyors elsajátítására képes fejlesztők iránt. Ezért nagyon fontos, hogy az oktatási rendszerek alkalmazkodjanak a gyorsan változó igényekhez. Bár egy hagyományos nappali tagozatos akadémiai képzés kiváló szakmai alapokat ad, nem tud lépést tartani a folyamatosan változó igényekkel. A rövid, specializált és projekt alapú tanfolyamok kínálják a leghatékonyabb módját az új szakismeretek gyors megszerzésének, vélekedik Parker.

Például az Apple-féle ARKit megjelenésekor hirtelen megnőtt az igény a fejlesztők körében az új technológia megtanulására, melynek hatására számos online oktatási szolgáltató indított tanfolyamokat ezen igények gyors kielégítésére.

Teljesen általánossá vált napjainkra, hogy a technológiai elméleti alapokat felsőoktatási intézményekben sajátítják el a fejlesztők, majd online tanfolyamok keretében frissítik ismereteiket és tanulják meg az új technológiákat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.