Hirdetés
. Hirdetés

Így lesz újra jó móka egy céges Zoom meeting

|

A Zoom megirigyelte az általános felhasználásra szánt videóchat appok egyik népszerű funkcióját - jönnek a cicák és kalózok a sales meetingekre. Persze azért kapunk fontos újításokat is.

Hirdetés

A céges meetingek sokszor tényleg valós problémák és kérdések megbeszélésére adnak lehetőséget, de azért az is tény, hogy az ilyen időtöltést a legtöbb munkatárs egy idő után felesleges szócséplésnek, a kreativitás halálának, az önfényezés magasiskolájának, meg úgy egyáltalán, az unalom melegágyának tartja. Ezen pedig nem igazán változtat az sem, hogy a járványidőszak betörése óta egyre több meeting költözik át a virtuális térbe.

Hirdetés

A munkatársak számára sok esetben áldás is lehet a távmunka, mert megszabadulnak a monitorba belebámuló kollégáktól, a "figyelj, nem működik az egerem, megnéznéd?" jellegű elterelő hadműveletektől és attól is, hogy lépten-nyomon a tárgyalóba kelljen rohangászni különféle meetingek miatt. De persze akad még így is bőven alkalom a megbeszélésre, és a munkahelyi videókonferenciás tortából a Zoom nagy szeletet harapott ki ennek kiszolgálására.

A szoftvernek megvoltak a maga problémái, de úgy tűnik, mára szinte minden problémás részét sikerült lereszelnie a fejlesztőknek, így hát jöhetnek az eredeti funkcionalitást kibővítő elemek. A Zoom app elindításakor kattintsunk saját profilképünkre a jobb felső sarokban, majd a felbukkanó menüből válasszuk a Check for Updates / Frissítések keresése opciót.

A legújabb frissítésben egyrészt kapunk egy csomó hasznos újdonságot, ilyen például a háttérzaj szűrése, amit alacsony, közepes és erős beállításban is használhatunk, valamint a videókép elmosása, ha a beszélő kissé túl "durvának" érzi saját tükörképét. Szintén érdekes kísérlet az a még béta verziós lehetőség, amellyel saját képünk hátterébe behúzhatunk egy PowerPoint prezentációt, amelynek egyik sarkában látható marad saját kameraképünk is.

Na, de innen aztán jön az őrület, ami az eddig komoly és kulturált céges megbeszélésekből bazári dínomdánomot farag. Arra eddig is volt lehetőség, hogy még zöld háttér nélkül is eltüntessük a hátteret, és ahelyett valamilyen színt vagy akár saját háttérképet használjunk, ezt sokan alkalmazták arra is, hogy jelezzék a meetingekkel kapcsolatos érzelmeiket. Ez például a saját, sokatmondó hátterem:

Mostantól azonban ennél jóval tovább merészkedhetünk a testreszabhatóság csúszós lejtőjén, ugyanis az Instagram, a Snapchat és a Messenger mintájára megérkeztek a szűrők és a fejünk mozgását követő kis feltétek is. Hogy miről beszélünk? Például egy ilyen vintage tévés körítésről:

Ha viszont azért érkezünk a megbeszélésre, hogy kinyilvánítsuk a főnökkel való szembenállásunkat és a belső hierarchiával kapcsolatos álláspontunkat, jöhet egy még plasztikusabb feltét is:

A szűrőket a beállítások között, a Background & Filters / Hátterek és szűrők sorban találjuk, lehet vele kísérletezni bátran, a cicás maszktól a pink szűrőig találunk mindenfélét, amitől a tradicionálisabb meetinghuszárok sikítva menekülnek majd, a többieknek viszont legalább kis felüdülést nyújt majd a frissítés, miközben a vállalati targetálás és a megújuló szinergiák kérdésköréről tart valaki izgalmas, másfél órás kiselőadást.

Most már csak arra leszünk kíváncsiak, hányan fogják áldani és hányan átkozzák inkább az új szűrőket és feltéteket, mennyiszer hangzik majd el a "na de kollégák, őrizzük meg a komolyságunkat" felszólítás, vagy valami hasonló. Személyes tapasztalatok jöhetnek a hozzászólások közé!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.