Hirdetés
. Hirdetés

Így működik a Linux kernel a következő Windows 10-változatban

|

A Windows Subsystem for Linux egy opcionális szolgáltatás.

Hirdetés

Megerősítette a Microsoft, hogy a Windows Subsystem for Linux 2 a Windows 10 most tavasszal esedékes, 20H1 kódnevű, 2004-es változatában fog megjelenni, de a kernel frissítése a Windows Update-en keresztül fog történni.

Hirdetés

Mindenképpen fontos tudni, hogy a Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2) egy opcionális szolgáltatás, amelyet hozzá lehet adni a Windowshoz, vagy teljesen figyelmen kívül lehet hagyni. Alapvetően egy szöveg alapú Linux-verzió, amely a saját Linux kernelén fut, ami a legfontosabb továbbfejlesztés a WSL1-hez képest. Ennek eredményeképpen nő a teljesítménye.

A Microsoft szerint a Windows 10 2004-ben a Linux kernel - ami egy opcionális funkció - különálló lesz, és a Windows Update-en keresztül kerül a számítógépre, ha engedélyezzük a WSL2-t. A későbbi frissítéseket szintén a Windows Update kezeli majd.

"Ez a változtatás nagyobb agilitást és rugalmasságot ad a felhasználóknak a Linux kernel frissítésekor a WSL2-ben, írja blogbejegyzésében Craig Loewen, a Microsoft WSL-ért felelős programenedzsere.

A Windows frissítéseiért felelős Windows Update-nek már most is van egy olyan funkciója, amely lehetővé teszi eszközvezérlők telepítését, ha azok támogatják a szolgáltatást. Most a Microsoft a Windows Update-et használja a Linux frissítésére is.

Ez alapvetően ugyanaz a stratégia, amelyet a szoftvergyártó óriás követ egy rakás, a Microsoft Áruházból telepíthető alkalmazás esetében: ha leválasztják őket a Windowsról, saját ütemükben lehet fejleszteni és frissíteni őket. Az elképzelés az, hogy ha lehetővé teszik a Linux kernel frissítését a WSL-en keresztül, az összes szükséges kernelfrissítés a háttérben fog történni.

Végső célunk ezzel a változtatással, hogy zökkenőmentesek legyünk, vagyis hogy a Linux kernel mindig naprakész legyen úgy, hogy ezzel a felhasználónak ne kelljen foglalkoznia, írja Loewen. - Alapértelmezésben a teljes műveletet a Windows 10 operációs rendszer fogja kezelni, csakúgy mint a számítógép rendszeres frissítéseit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.