Hirdetés
. Hirdetés

Ismét jön a Windows 10 erőltetett frissítése

|

Megkezdi a Microsoft a 14 hónapja kijött, 1803-as verziójú Windows 10-et futtató számítógépek frissítését a legújabb változatra, a 1903-as verziószámú May 2019 Update-re.

Hirdetés

- Elkezdjük a Windows 10 May 2019 Update telepítését azokra az eszközökre, amelyeken a támogatási időszaka végéhez közeledő verziójú operációs rendszer fut, mivel ezen PC-k naprakészen tartása kritikus biztonsági szempontból és az ökoszisztéma egészséges állapotban tartása érdekében, olvashatjuk a szoftvergyártó közleményében. Az április 30-án kiadott 1803-as Windows 10-verzió támogatási időszaka november 12-én ér véget.

Hirdetés

Bár a Microsoft immár lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos ideig elhalasszák a funkciófrissítések telepítését, azt nem engedi meg, hogy tömegesen legyenek nem támogatott - vagyis biztonsági frissítéseket nem kapó - verziókat futtató számítógépek. A biztonságra hivatkozva a támogatási idő lejárta felé közeledve megkezdi a régi verziójú operációs rendszert használó PC-k kényszerfrissítését. És mivel az April 2018 Update az AdDuplex adatai szerint június végén a Windows 10-es számítógépek 58 százalékán futott, ideje már most elkezdeni e hatalmas mennyiségű gép frissítését. A művelet a Home és Pro változatokat érinti.

Mindez azt is jelenti, hogy a még mindig az 1803-as verziót futtató számítógépek nagy száma miatt a Microsoft kihagyja a problémás tavaly őszi 1809-es változatot - amelyet vissza kellett vonnia egy adatvesztést okozó hiba miatt -, és egyből a legújabb kiadásra frissíti a PC-ket.

Azt nem lehet tudni, hogy egy, a Windows 10 Home vagy Pro 1803-as változatát futtató PC-t pontosan mikor fogja frissíteni a Microsoft, az azonban biztos, hogy először azok a gépek kerülnek sorra, amelyeket kompatibilsnak minősít a szoftvergyártó, vagyis amelyeken nincs olyan hardveres probléma, ami miatt a frissítést nem tanácsos elvégezni a további kellemetlenségek elkerülése érdekében. A Microsoft egy erre a célra létrehozott weboldalon gyűjtötte össze az 1903-as verziót érintő kompatibilitási problémákat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.