Hirdetés
. Hirdetés

Jelentős változás a Windows 10 frissítésében

|

Áprilistól megszűnik egy frissítési konstrukció a vállalatok számára, igaz, ezentúl saját maguk határozhatják meg a halasztás időtartamát.

Hirdetés

A Windows 10 frissítése - legyen szó a havi biztonsági foltokról vagy az évente kétszer kiadott nagyszabású funkciófrissítésekről - mindig is neuralgikus pontja volt az operációs rendszernek. Ennek fő okai a hosszas tesztelés ellenére meglévő súlyos hibák, sebezhetőségek, valamint az alkalmazásokkal való inkompatibilitások voltak.

A Microsoft most változásokat jelentett be az üzleti felhasználók Windows Update használatával kapcsolatban. E szerint a szoftvergyártó óriás megszünteti a Semi-Annual Channel (Targeted) konstrukciót a most tavasszal esedékes 1903-as verzió megjelenésével, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy saját maguk határozzák meg a telepítés késleltetésének az idejét.

Hirdetés
              

A jelenlegi legfrissebb úgynevezett stabil változata a Windows 10-nek az 1809-es verziószámú October 2018 Update, amelynek esetében a Microsoft két frissítési konstrukciót kínál a vállalatoknak: a a Semi-Annual Channel és a Semi-Annual Channel (Targeted) lehetőséget,

Az első lehetőség a nagyszabású frissítés otthoni felhasználók számára meghatározott kibocsátási dátumára utal, ekkor az üzleti felhasználók az otthoni Windows-futtatókkal egy időben való telepítést választják. Mivel azonban a vállalati környezetben futtatott alkalmazások kompatibilitásának biztosítása érdekében szükség lehet további tesztelésre és finomhangolásra, a Semi-Annual Channel (Targeted) modell választásával a vállalatoknak lehetőségük nyílik a telepítés elhalasztására addig az időpontig, amikor a Microsoft jelzi, hogy az érintett Windows 10-változat immár alkalmas a vállalati használatra.

Valamikor áprilisban, az 1903-as verzió megjelenésekor ez a második konstrukció megszűnik, és a Microsoft szerint a halasztás megvalósítása egyszerűbbé válik az üzleti felhasználó számára készült Windows Update-ben található lehetőségek révén. Ugyanakkor megnehezíti a rendszergazdák dolgát, hogy ezt követően a Microsoft nem fogja közölni a vállalatokkal, hogy mikor válik éretté egy funkciófrissítés a vállalati alkalmazásra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.