Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek az asztali appok a Windows Áruházba

|

A Windows 10 évfordulós frissítését futtató számítógépekre telepíthetők a felújított programok.

Hirdetés

A fejlesztők immár terjeszthetik windowsos asztali alkalmazásaikat a Windows 10 Áruházban vásárolgató felhasználók körében a Microsoft szerdán kiadott operációsrendszer-frissítésének köszönhetően. Az újítás hátterében a Project Centennial elnevezésű kezdeményezés áll, amely lehetővé teszi a szoftverfejlesztők számára, hogy régebbi Windows-programjaikat (a Microsoft szóhasználatában a Win32-es appokat) átalakítsák Universal Windows Platform (UWP) formátumúvá, majd a Windows Áruházban árusítsák azokat.

Azzal, hogy megkönnyítette a szoftverfejlesztők számára programjaik a Windows Áruházban való értékesítését, várhatóan jelentősen növelni fogja a szoftverbolt választékát a Microsoft. A vállalat határozott törekvése, hogy az Áruház legyen a Windows 10-felhasználók új szoftverbeszerzési forrása. Számos cég jön ki az elkövetkező napokban a Project Centennial kezdeményezés keretében átalakított alkalmazásokkal.

Ezek között megtalálható az Evernote, amelynek már kapható a windowsos asztali programja a Windows Áruházban. Ezzel kapcsolatban Seth Hitchings, az Evernote fejlesztési alelnöke úgy nyilatkozott, hogy nagy örömükre szolgál a teljes körű szolgáltatásokat kínáló Evernote appjuk bevitele a Windows Áruházba, és a konvertálást megvalósító Desktop Bridge jelentősen leegyszerűsítette számukra a telepítő elkészítését. Az Evernote korábban is kínált egy appot a Windows Áruházban, ez azonban nem tartalmazta az asztali változat összes funkcióját.

A Project Centennialt a Microsoft idei San Franciscó-i Build fejlesztői konferenciáján jelentették be. Akkor a szoftvergyártó vezetői arról számoltak be, hogy 16 millió Win32-es alkalmazás található a piacon, így a kezdeményezés életre hívásával hatalmas mértékben kiterjeszthető a Universal Windows Platform. Az átalakítás elősegítésére hozta létre a fejlesztők számára a Microsoft a Windows Áruházban elérhető Desktop App Convertert, melynek révén a fejlesztők folyamatosan lépést tarthatnak a Project Centennial változásaival.

A Microsoft ugyancsak együttműködik az InstallShield, WiX és Advanced Installer fejlesztőivel annak érdekében, hogy segítsenek beépíteni termékeikbe a Universal Windows Platformra való áttérést megkönnyítő lehetőségeket. Így ezek az eszközök a régebbi Windows-változatokhoz való MSI telepítő elkészítése mellett támogatni fogják a Windows Áruházba szánt UWP appok fejlesztését is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.