Hirdetés
. Hirdetés

Kedvező változás a Windows 10 frissítésében

|

Jövő februártól megszűnnek az expressz frissítéseknél nagyobb méretű, úgynevezett delta frissítések az operációs rendszer esetében.

Hirdetés

A Microsoft nemsokára megszünteti a háromféle Windows 10 frissítés egyikét, mivel ennek szerepét egy kisebb, így jóval hatékonyabb formátum már betölti. Az úgynevezett delta frissítések jövő év elején tűnnek el, egész pontosan 2019. február 12-én, vagyis annak a hónapnak a foltozókeddjén. Két frissítési formátum marad meg ezen dátumot követően: a teljes frissítések és az expressz frissítések.

Hirdetés

A delta frissítések azokat az alkotóelemeket (programokat) tartalmazzák, amelyek az előző havi frissítés óta megváltoztak. Mivel a a delta frissítések tartalmazzák a teljes megváltozott összetevőt - például a teljes Jegyzettömb alkalmazást -, nem csak az összetevő egyes elemeit, ezért nagyobbak, mint az expressz frissítések, amelyek csupán a megváltozott fájlokat tartalmazzák. A lényeg tehát az - és ez különösen a sok számítógépet üzemeltető vállalati felhasználók számára fontos -, hogy az expressz frissítések kisebbek, mint a delta frissítések, amelyek viszont kisebbek, mint a teljes frissítések.

A frissítések összeállításért felelős Windows-csapat tagja, Mike Benson szerint egy expressz frissítés tipikus mérete 150-200 megabájt, míg egy delta frissítés általában 300-500 megabájtos, vagyis az előbbiek 33-70 százalékkal kisebbek. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor miért bajlódik egyáltalán a Microsoft a delta frissítésekkel? Blogbejegyzésében Benson ezzel kapcsolatban azt írja, hogy a delta frissítéseket eredetileg azért hozták létre, mert az expressz frissítési protokollt csak azok azok eszközök érik el, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a Windows Update vagy a Windows Server Update szolgáltatásokhoz.

2017 januárjában a Microsoft hozzáférést adott a külső szállítóknak az expressz protokollhoz, de továbbra is kiadott delta frissítéseket, hogy a vállalatoknak legyen idejük a formátum támogatásának a megvalósításához.

A delta frissítések jövő februártól kezdődő leállítása (az utolsó delta frissítéseket januárban adják ki) azért történik, mert a vállalatoknak addigra már két év állt a rendelkezésükre ahhoz, hogy átálljanak az expressz programra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.