Hirdetés
. Hirdetés

Kik frissítenek a Windows 10-re?

|

A StatCounter adatai szerint eddig a legnagyobb számban a Windows 8.1-et használók tértek át az új operációs rendszerre.

Hirdetés

A Windows 10 használati részesedésének az elmúlt három hétben tapasztalható növekedése 57 százalékban a Windows 8.1-es változatnak búcsút intő felhasználóknak tulajdonítható, míg az áttérők 37 százaléka a Windows 7, 6 százaléka pedig a Windows 8 világából érkezett, állapította meg az internetes statisztikákat készítő StatCounter piackutató cég. Ez a jelentős eltérés a 7-es és 8.x-es változatok között összhangban van az elemzői jóslatokkal: a jól értesültek biztosra vették, hogy az első rendszerváltók között a legnagyobb számban a Windows 8.1-től véglegesen megszabadulni vágyók lesznek, akik számára a frissítés - csakúgy, mint a Windows 7 esetében - ingyenes. Ennek hátterében az új operációs rendszer olyan lényeges változtatásai állnak, mint például a sokak által hiányolt Start menü visszatérése. Ebből az is egyenesen következik, hogy a saját rendszerükkel inkább elégedett Windows 7-felhasználók kezdetben nem annyira szorgalmazták a frissítést a Windows 10-re. Ebben azonban jelentős változás figyelhető meg: az augusztus 10-edikével kezdődő héten már minimális különbség mutatkozott a Windows 7 és a Windows 8.1 használati arányának csökkenésében (0,55, illetve 0,64 százalékpont), ami arra utal, hogy közel ugyanolyan számban váltanak a két rendszer használói a Windows 10-re. Az előző héten a Windows 7 még 0,95 százalékpontos, a Windows 8.1 pedig 1,42 százalékpontos arányvesztést könyvelt el.

Hirdetés

A Windows 7-ről való tömeges áttérés kulcsfontosságú a Windows 10 hosszú távú sikere szempontjából, vagyis ahhoz, hogy három éven belül elérje a Microsoft a kitűzött célt, azt, hogy a Windows 10 egymilliárd eszközön fusson. Megint csak a StatCounter számai alapján az állapítható meg, hogy ha az összes Windows 8- és Windows 8.1-használót sikerül átcsábítania a redmondi cégnek az új operációs rendszerre, ez csupán 21 százalékos részesedéshez lesz elég.


De miért lehet érdemes a jól bevált Windows 7-ről áttérni a 10-es változatra? A Start menü nyilván nem szerepel az ösztönzők között, azonban léteznek más olyan újdonságok, amelyek vonzóvá tehetik a frissítést. Ezek közé tartozik a Windows Áruház, ahonnan hasznos és érdekes appokat lehet telepíteni, mint egy okostelefonra, valamint a Windows Hello és Microsoft Passport biztonsági funkciók, amelyek lehetővé teszik a biometrikus azonosítással való bejelentkezést az erre alkalmas eszközökön. Ugyancsak a továbbfejlesztés mellett szólhat, hogy a Windows 10-hez rendszeresen kapunk funkcionális frissítéseket, vagyis egy folyamatosan fejlődő operációs rendszerrel dolgozhatunk. Persze egyes felhasználók meg pont emiatt ódzkodnak a váltástól, vagyis végső soron mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a továbbfejlesztésre voksol, vagy marad a jelenleg használt Windowsánál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.