Hirdetés
. Hirdetés

Komoly változtatások a Microsoft felhőszolgáltatásában

|

2023. január 1-től fokozatosan bevezetik az uniós adatvédelmi határt.

Hirdetés

A Microsoft elkötelezett a megbízható felhőszolgáltatások mellett, amelyeket úgy terveztek, hogy az európai értékek és szuverenitási igények tiszteletben tartása mellett kihasználják a nyilvános felhő teljes erejét - közölte a cég, és bejelentette, hogy 2023. január 1-jén megkezdi az EU Data Boundary megoldásának fokozatos bevezetését az Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) közszektorbeli és kereskedelmi ügyfelei számára.

A Microsoft öt európai felhőalapelvet fogadott el, amelyek az egész kontinensen meghatározzák a felhőalapú üzletáguk tevékenységét. A Microsoft minden más felhőszolgáltatónál több helyen kínál adatrezidenciát és -közelséget, lehetővé téve a rezidencia-lehetőségeket a Microsoft Cloud online szolgáltatáscsomag teljes palettájához, beleértve a Microsoft 365, a Dynamics 365, a Power Platform és az Azure szolgáltatásokat.

A cég dinamikusan fejleszti felhő üzletágát Európában. Az EU és az EFTA területén több mint 17 adatközpont-régióban nyitottak és építenek adatközpontokat. 2020 óta kilenc új adatközpont-régió építését jelentették be, és az elmúlt két évben több mint 12 milliárd dolláros beruházást hajtottak végre, amivel a Microsoft az egyik legnagyobb tőkebefektetővé vált Európa digitális jövője szempontjából.

Hirdetés

Az újév első napjától a cég a Microsoft 365, Azure, Power Platform és Dynamics 365 szolgáltatások esetében az EU Data Boundaryn belül teszi elérhetővé az ügyféladatok tárolását és feldolgozását. Ezzel a Microsoft kibővíti a meglévő helyi tárolási és feldolgozási kötelezettségeit, jelentősen csökkentve az Európából kifelé irányuló adatáramlást. Köztudottan az Európai Unió egyik legnagyobb problémája az volt, hogy túl sok adat áramlik át az Egyesült Államokba.

Az EU Data Boundary következő fázisaiban a Microsoft az EU Data Boundary megoldást kiterjeszti a személyes adatok további kategóriáinak tárolására és feldolgozására, beleértve a technikai támogatás igénybevételekor megadott adatokat is.

A Microsoft felhőszolgáltatásai már jelenleg is megfelelnek az uniós követelményeknek, de az EU Data Boundary még inkább lehetővé teszi az EU és az EFTA közszektorbeli és kereskedelmi ügyfelei számára, hogy adataikat a régióban dolgozzák fel és ott is tárolják. Az EU Data Boundary bevezetésével párhuzamosan a Microsoft új adatáramlási dokumentációt tesz közzé, hogy átlátható adatbetekintést nyújtson.

Az EU Data Boundary dokumentációt folyamatosan frissíteni fogják és részletesen ismertetik azokat a lépéseket, amelyek a szolgáltatás biztonságának és megbízhatóságának fenntartása érdekében továbbra is szükségessé tehetik az ügyféladatok korlátozott mértékű, az EU-n kívülre való továbbítását. Az átláthatósági dokumentáció, beleértve az adatáramlás leírását is, az új EU Data Boundary Trust Centerben lesz elérhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.