Hirdetés
. Hirdetés

Megindulhat az amerikai cégek kereskedése a Huawei-jel

|

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma több mint 130 kérelmet kapott a kínai gyártóval kereskedni kívánó vállalatoktól.

Hirdetés

Rövidesen kiad engedélyeket egyes amerikai cégeknek az Egyesült Államok, hogy nem kritikus termékeket adjanak el a kínai Huawei-nek, értesült a New York Times, azt követően, hogy kiderült, a két ország magas szintű tisztségviselői megújítják a kereskedelmi tárgyalásokat.

A Huawei Technologies, a világ legnagyobb távközlési berendezés gyártója május óta van amerikai kereskedelmi tiltólistán, ekkor szakadtak meg a tárgyalások Peking és Washington között. Az Egyesült Államok kormánya szerint a vállalat kémkedik az ügyfelei után, amit a Huawei határozottan visszautasított.

Hirdetés

A feketelistára helyezés megakadályozta a Huawei-t abban, hogy alkatrészeket vásároljon amerikai cégektől az Egyesült Államok kormányának engedélye nélkül, ami korlátozza a kínai gyártó hozzáférését olyan alapvető technológiákhoz, mint például a Google mobilszolgáltatások.

Most az amerikai vállalatoknak engedélyt kell kérniük arra, hogy termékeiket kivonják a tiltó intézkedések alól. Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma több mint 130 kérelmet kapott olyan cégektől, amelyek amerikai termékeket kívánnak eladni a Huawei-nek.

A kormánytisztviselők arra ösztönözték az amerikai cégeket, hogy adjanak be kérelmeket, miután Trump elnök júniusban ígéretet tett a szankciók enyhítésére, ami azt jelenti, hogy olyan nem kritikus termékeket adhatnak el a Huawei-nek, amelyek egyszerűen helyettesíthetők más országokban gyártott termékekkel.

A New York Times az ügyet jól ismerő személyektől származó információi szerint a Trump adminisztráció a múlt héten szabad utat adott az engedélyek kiadásának néhány amerikai vállalat számára. Ugyanakkor a Kereskedelmi Minisztérium szóvivője azt mondta tegnap, hogy a hivatal nem kapott hivatalos útmutatást az engedélyek kiadásával kapcsolatban.

Ide vonatkozó hír, hogy a két ország illetékesei a héten Washingtonban találkoznak annak érdekében, hogy véget vessenek a 15 hónapja tartó kereskedelmi háborúnak. A feszültségek azt követően erősödtek fel, hogy az Egyesült Államok hétfőn kibővítette kereskedelmi feketelistáját 28 kínai céggel.

A vámok arra kényszerítik Kínát, hogy figyelmet fordítson az amerikai aggodalmakra, mondta Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter a Reuters jelentése szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.