Hirdetés
. Hirdetés

Mesterszintű duális képzés a BME-n

|

A kétéves elméleti oktatás mellett a fiatalok 22 hetet töltenek el a Siemensnél. A képzés 2017 februárjában indul.

Hirdetés

Tizennyolc éve tartó együttműködésének legújabb állomásaként támogatási szerződést írt alá a Siemens Zrt. és a BME. Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója és Józsa János, a BME rektora külön nyilatkozatban erősítette meg, hogy a Műegyetem duális rendszerű, műszaki mesterképzés indítását tervezi a Siemensszel közösen, amelynek keretében a hallgatók az erőművi folyamatirányítás, valamint a villamos- és irányítástechnikai üzembe helyezés területeit ismerhetik meg. Az országban elsőként indulhat ilyen jellegű képzés, amely a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara villamosmérnöki MSc szakára épül.

A duális mesterképzés 2017 februárjában indul, és már idén szeptembertől lehet rá jelentkezni. A fiatalok a kétéves elméleti oktatás mellett 22 hetet töltenek el a Siemensnél, amelynek során iparági ismeretekkel és gyakorlati tapasztalattal egészíthetik ki tudásukat. A hallgatóknak a vállalat ösztöndíjat is biztosít.

A Siemens az idei együttműködés keretein belül az új specializáció indítása mellett hallgatói TDK és diplomadolgozatokat ismer el, anyagi támogatással ösztönzi a hallgatók tudományos diákköri munkáját, és külföldi részképzést is támogat. A vállalat ezen kívül szakmai gyakorlatok szervezését és lebonyolítását segíti, valamint a duális szakképzést szolgáló Siemens Képzési Központ kapacitásait is elérhetővé teszi a BME hallgatói számára. A BME oktatói és diákjai a szerződés értelmében piaci megrendelések kutatás-fejlesztési munkálataiba is bekapcsolódhatnak.

Az egyetem és a vállalat ezzel egy időben tovább bővíti együttműködését a kutatás-fejlesztés területén, továbbá a Siemens idén is számos formában támogatja a hallgatók szakmai előmenetelét.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.