Hirdetés
. Hirdetés

Hamarosan megszűnhetnek a Huawei gondjai

|

Több tucat amerikai cégnek engedélyezte Washington a kínai gyártóval való kereskedést, egyelőre csak azt tudjuk, hogy köztük van a Microsoft.

Hirdetés

Bejelentette a Microsoft, hogy engedélyt kapott az amerikai kormányzattól a Huawei-jel való kereskedésre. A szoftvergyártó szóvivője a Reutersnek küldött e-mailben azt írta, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma engedélyezte, hogy a nagyközönségnek szánt szoftvereket adjon el a kínai vállalatnak.

Hirdetés

Már ezt megelőzően hírek érkeztek arról, hogy a Kereskedelmi Minisztérium megkezdte engedélyek kiadását azon amerikai cégek számára, amelyek termékeket és szolgáltatásokat kívánnak eladni a Huawei-nek. Azt azonban nem lehet még mindig tudni, hogy - a Microsofton kívül - mely vállalatokról van szó.

Az amerikai kereskedelmi miniszter, Wilbur Ross azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy 290 körüli kérelmet kaptak az amerikai vállalatoktól, és megkezdték az engedélyek kiadását azoknak a cégeknek, amelyeknek a kérelmét elfogadták.

Az amerikai kormányzat a Kínával folytatott kereskedelmi háború keretében idén májusban helyezte exporttilalmi listára a Huawei-t azzal az indokkal, hogy a kínai óriás veszélyezteti a nemzetbiztonságot. (A Huawei többször visszautasította a vádakat.) Ez azt jelentette, hogy az amerikai cégek csak külön engedély birtokában adhatnak el termékeket a Huawei-nek.

Az intézkedések nem csak a Huawei-t érintik súlyosan (többek között nem telepítheti új okostelefonjaira a népszerű Google-alkalmazásokat, ami nagyon rossz hatással lehet a Kínán kívüli mobileladásokra), hanem a kínai vállalattal üzletelő amerikai cégeket is, amelyek komoly bevételektől esnek el.

Egy amerikai kormányzati tisztségviselő szerint a közel 300 licenckérelemnek eddig körülbelül a felét bírálták el, és ezeknek durván a felét engedélyezték - vagyis az összes kérelem egynegyedét.

Bár a Huawei számára nagyon fontos a Microsofttal való együttműködés, a Google-lel való kapcsolatok rendezése még fontosabb lehet, mivel a világ második legnagyobb okostelefon-gyártójaként szüksége van a Google termékeire és szolgáltatásaira, hogy továbbra is növelje globális eladásait és piaci részesedését. Az egyelőre nem derült ki, hogy vajon a Google engedélyt kapott-e a Kereskedelmi Minisztériumtól a Huawei-jel való kereskedésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.