Hirdetés
. Hirdetés

Nemsokára jön a Windows 10 legújabb frissítése

|

A Microsoft elérhetővé tette az operációs rendszer most októberben esedékes kiadását a Windows 10 Insider tesztprogram teljes Release Preview köre számára.

Hirdetés

Nemsokára valósággá válik a sokáig szinte titokban fejlesztett, 19H2 kódnéven emlegetett - többek szerint szervizcsomaggá visszaminősített - idén őszi Windows 10-frissítés: a hét elején ugyanis a Microsoft elérhetővé tette a szoftvert a Windows 10 Insider tesztprogram teljes Release Preview köre számára.

Hirdetés

Ami az előzményeket illeti, a szoftvergyártó óriás augusztus végén kezdte meg a Windows 10 build 18363.385 (19H2) változat terjesztését az Insider program első, úgynevezett Slow köre számára (a tesztelőprogram három körből áll). A vállalat fenntartotta a második, úgynevezett Fast kört a sokkal ígéretesebb, és több új funkciót tartalmazó jövő tavaszi frissítés, a 20H1 számára.

A Microsoft a funkciófrissítések kiadása előtt hagyományosan a Release Preview körbe juttatja el a szoftvert, ez a harmadik és leginkább konzervatív tesztelői köre a Windows 10 Insider programnak. 

Szeptember elején a Microsoft azt kommunikálta, hogy az 18363.385-ös verziószámú buildet a Release Preview ring 10 százalékának küldte el, most viszont mindenki megkapja a szoftvert, ami annak a jele, hogy rövidesen megtörténik a kiadása a nagyközönség számára is.

Idevonatkozó hír, hogy Yusuf Mehdi, a Microsoft alelnöke a napokban bejelentette, a Windows 10 operációs rendszer 900 millió eszközön fut, vagyis felhasználói bázisas közelít az egymilliárdhoz, amelynek elérését eredetileg, a szoftver debütálásakor célul tűzték ki (igaz, korábbi időpontra várták ennek bekövetkezését).

A Microsoft hagyományosan áprilisra és szeptemberre időzíti a tavaszi és őszi szokásos évi kettő funkciófrissítést, de többnyire halasztást szenved a változatok kiadása, így például az idei tavaszi verzió, ahogy a neve is utal rá (May 2019 Update), május 21-én jött ki.

A 19H2 verziótól egetrengető újdonságokat nem remélhetünk, így valószínűleg kevesebb kellemetlenséget is okoz majd a felhasználóknak, mint a nagyobb szabású frissítések.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.