Hirdetés
. Hirdetés

OTP Bank IT Hackathon - Az AI és Big Data versenye

|

Idén ősszel is megrendezték az informatikai beállítottságú és junior fejlesztői készséggel rendelkező diákok versenyét.

Hirdetés

A Hackathon középpontjában a jövőtudatos befektetési és kereskedelmi megoldások álltak, illetve az ezekre adható megoldások. A csapatok másfél millió forintért szálltak egymással küzdelembe. A verseny első fordulója online zajlott, ahol a legjobb tíz csapat került be a második körbe, ami a Madarász Viktor utcai OTP M12 irodaházban került megrendezésre November 23-án.

Az ötletversenyre 2-4 fős csapatok jelentkezhettek, akiket érdekeltek a jövőtudatos befektetések és a kereskedelmi megoldások kérdésköre. A kézségszintű Big Data és mesterséges intelligencia alkalmazása elengedhetetlen volt a jelentkezett versenyzők számára. A megmérettetés során a résztvevőknek előnyt jelentettek az olyan programozói készségek, mint a Java, a C++ vagy a funkcionális nyelvek és a backend irányultság.

A megmérettetés első felében az indulók rövid prezentáció formájában fejtették ki az adott problémára hozott megoldásaikat, míg a második, élő döntőben a megoldásaikat kellett bemutatniuk a versenyzőknek egy rövid pitch keretében. A zsűrizést az OTP Bank IT szakértőiből és vezetőiből összeállított 5 fő végezte. A következő szempontok alapján értékelték a döntőbe jutottak munkáját: felhasználhatóság, megvalósíthatóság, csapatmunka, valamint a kihíváshoz való kapcsolódás.

Hirdetés

"Nagy öröm számunkra, hogy komoly érdeklődés övezte a versenyt és a fiatalok ötletei is rendkívül innovatívak voltak. Kihívást jelentett a zsűrinek a versenyzők közötti sorrend meghatározása, hiszen mindegyik döntős csapat rendkívül elhivatottan és új megközelítésben oldotta meg a feladatot" - mondta Sári Ibolya, az OTP Bank Digitális Platform Fejlesztési Igazgatóság ügyvezető igazgatója.

A három helyezett csapat a LikeABosch (ELTE), a Byte Benders (PPKE) és aZ Unhandled Exception (BME) lettek. Különdíjat vehetett át a Greenland csapata azért, mert munkájuk során kiemelt figyelmet szenteltek az ESG szempontoknak.

A szakmai tapasztalatok és kapcsolatok mellett a díjazott csapatok pénzjutalomban is részesültek. Az első helyezett, azaz a LikeABosch 750 ezer forintot, a második helyezett Byte Benders 450 ezer forintot, a harmadik helyezett Unhandled Exception pedig 300 ezer forintot vihetett haza. A különdíjas Greenland pedig csapat 150 ezer forintot kapott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.