Hirdetés
. Hirdetés

PC-gyártó szupercsoport alakulhat

|

Hírek szerint a Vaio, a Fujitsu és a Toshiba közösen gyártanának személyi számítógépeket először a japán, majd a világpiacra.

Hirdetés

A Vaio tárgyalásokat folytat két japán riválisával arról, hogy azok PC-gyártói üzletágai egyesüljenek a Vaio-val egy új cég létrehozása érdekében, erősítette meg a Bloomberg Businessnek Hidemi Moue vezérigazgató. Az egyesülés nem érinti majd sem a Fujitsu, sem a Toshiba más elektronikai üzletágait. Ha létrejön a megegyezés, az új vállalat a Vaio stratégiáját követi majd, vagyis először a japán piacra szállítanak, később pedig kiterjesztik a tevékenységüket a többi országra. A Gartner piackutató cég januárban közzétett adatai szerint a globális PC-piac 8,3 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.