Hirdetés
. Hirdetés

Peter Thiel kilép a Meta igazgatótanácsából

|

A távozással a Meta elveszíti az igazgatótanács legjelentősebb konzervatív hangját.

Hirdetés

Peter Thiel, a Facebook anyavállalatának, a Metának egyik leghosszabb ideje hivatalban lévő igazgatósági tagja azt tervezi, hogy lemond - közölte a cég. A tech-milliárdos, számos politikust támogat a félidős választásokon, és elsősorban erre akar koncentrálni - állítja a The New York Times a befektető gondolkodását jól ismerő forrásra hivatkozva.

Az 54 éves Thiel úgy látja, hogy a félidős választások döntő fontosságúak az ország politikai irányának megváltoztatása szempontjából, és olyan jelölteket támogat, akik Donald J. Trump volt elnök programját tartják mérvadónak. Thiel - akinek vagyonát a Forbes legutóbb 2,6 milliárd dollárra becsülte - a Republikánus Párt egyik legnagyobb adományozójává vált.

Hirdetés

A Meta igazgatótanácsában 2005 óta van jelent az üzletember, azaz már akkor csatlakozott a cég felső vezetéséhez, amikor a Facebook még csak egy aprócska startup volt, és ő volt az egyik első intézményi befektető. Thiel igazgatótanácsi pozíciójának kontrollja azonban egyre erősödött, ahogy a vállalat politikai vitákba keveredett, többek között Trump elnök Facebookról való kizárása miatt, és ahogy a kockázati tőkés politikailag aktívabbá vált.

A távozással a Meta elveszíti az igazgatótanács legjelentősebb konzervatív hangját. A 10 tagú igazgatótanács az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül, mivel számos tagja távozott, és helyükre gyakran szilícium-völgyi vállalkozók kerültek. Drew Houston, a Dropbox vezérigazgatója 2020-ban csatlakozott a Facebook igazgatótanácsához, Tony Xu, a DoorDash alapítója pedig a múlt hónapban. A Meta nem kommunikált arról, hogy szándékában áll-e Thiel leváltása.

A vállalat, amely nemrég ünnepelte 18. születésnapját, a metaverzum felé való elmozdulásra fogadott, amely Mark Zuckerberg vezérigazgató szerint az internet következő generációját jelenti. A múlt héten a Meta arról számolt be, hogy 2021-ben több mint 10 milliárd dollárt költött erre a célra, vegyes pénzügyi eredmények mellett. Ez utóbbi több mint 230 milliárd dollárt radírozott ki a vállalat piaci értékéből.

"Peter értékes tagja volt az igazgatótanácsunknak, és mélyen hálás vagyok mindazért, amit a vállalatunkért tett. Peter valóban eredeti gondolkodó, akinek a legnehezebb problémáidat is felvetheted, és egyedi javaslatokat kaphatsz" - idézte a NY Times Zuckerberg egy közleményét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.