Hirdetés
. Hirdetés

Távozik a Windows-főnök a Microsofttól

|

Terry Myerson, a szoftvergyártó óriás Windows and Devices Group (WDG) részlegének ügyvezető alelnöke 21 év után hagyja ott a vállalatot.

Hirdetés

A távozás híre meglepetésként érte az informatikai szakmát, és komoly átszervezést indíthat el a Microsoftnál. Satya Nadella, a vállalat vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy az elkövetkezendő hónapokban együtt fognak dolgozni Myersonnal a zökkenőmentes átalakulás érdekében. "Az elmúlt években Terry és a WDG csapata a Windowst egy biztonságos, mindig naprakész, modern operációs rendszerré alakította" - mondta Nadella.

Hirdetés
         

Terry Myerson a LinkedInen közzétett bejegyzésében részletesen áttekinti a Microsoftnál eltöltött éveket, az elért eredményeket, és megadja távozásának az okát is: 18 éves kora óta folyamatosan dolgozik, a sok utazás miatt előfordult, hogy nem tudott részt venni gyermekei születésnapi ünnepségén, így szünetre, pihenésre van szüksége. Szabadidejében fél-ironmanné akarja trenírozni magát, meg szeretne tanulni zongorázni és gitározni, el kíván mélyülni a genomika és robotika tudományában, továbbá értékes időt kíván eltölteni a feleségével és gyermekeivel. Az előbbitől külön megköszöni a támogatást, amit azokban az években nyújtott számára, amikor minden idejét és energiáját a Microsoftnál végzett tevékenységére áldozta.

Myerson 1997-ben csatlakozott a Microsofthoz, amikor az óriáscég megvásárolta az általa alapított Interse Corporation nevű céget. Az évek során több pozíciót is betöltött a Microsoftnál: vezette többek között a Microsoft Exchange-et és a Windows Phone-t fejlesztő részleget. A teljes vállalatot érintő átszervezés keretében Satya Nadella 2013 júliusában nevezte ki a Windows and Devices Group ügyvezető alelnökévé.

LinkedInes posztja utóiratában a következőket írja Myerson:

"Épp most szerkesztem ezt a bejegyzést, egy nappal azelőtt, hogy publikálni fogom. Bill Gates mellett ülök az utolsó microsoftos meetingemen, amelyen a Windows and Devices részleg vezetőjeként veszek részt. Csapatom a Rome Projekt és a Windows Idővonal jövőjéről egyeztet vele. A beszélgetés okos, tartalmas és eleven, s mindketten diétás kólát iszunk, csakúgy mint a 21 évvel ezelőtti első találkozónkon. Remek lezárása a Microsoftnál eltöltött több mint két évtizednek."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.