Hirdetés
. Hirdetés

Tim Cook majdnem 100 millió dollárt keresett csak tavaly

|

Az Apple vezérigazgatójának 2021-ben 98,7 millió dollárnyi részvény és fizetés ütötte a markát.

Hirdetés

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook összesen 98,7 millió dollárt keresett alapfizetés, részvények és egyéb kompenzáció formájában - derül ki abból a nyilatkozatból, amelyet az Apple nyújtott be a SEC-hez. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) egy független amerikai szövetségi kormányügynökség, amely a szövetségi értékpapír törvények betartatásáért felelős és jogszabályváltozásokra tesz javaslatot.

A CEO fizetése 3 millió dollár, amihez 82,3 millió dollárnyi részvényjuttatás, 12 milliós bónusz és 1,4 millió dollárnyi szabadság, biztosítási és utazási költségtérítés is járt. Az Apple biztonsági okokból megköveteli Cooktól, hogy magánrepülőgépet használjon.

Hirdetés

Ráadásul úgy, hogy 754 millió dollár nem számít bele a 2021-es kompenzációs csomagjába. Mindez beosztottjai átlagfizetésének majdnem ezerötszázszorosa.

Cook nettó vagyona 2020 óta több mint 1 milliárd dollárra emelkedett, és a nemrégiben kapott részvényjuttatások alapján hamarosan meg is haladhatja ezt az összeget.

Más Apple-vezetők, például Luca Maestri, Kate Adams, Jeff Williams és Deirdre O'Brien 26 és 27 millió dollár közötti kompenzációt kaptak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.