Hirdetés
. Hirdetés

Titkosított mobil az adataik miatt aggódóknak

|

Megjelent a Silent Circle cég adatvédelmi szolgáltatásokkal felturbózott okostelefonjának továbbfejlesztett változata.

Hirdetés

Az Android mobil operációs rendszert futtató Blackphone 2 speciális szoftvere lehetővé teszi használói számára, hogy korlátozzák azokat az információkat, amelyeket a különféle appok, weboldalak és szolgáltatások megtudhatnak róluk. A privátszférájuk megsértése miatt aggódók mellett jó hasznát vehetik a telefonnak azok a cégek is, amelyek gondoskodni szeretnének arról, hogy alkalmazottaik még véletlenül se szivárogtassanak ki bizalmas információkat telefonjukról. Aminek komolyan fennáll a veszélye, ugyanis a legtöbb okostelefon-használó automatikusan elfogadja az appok telepítésekor, hogy a program a telefon mely funkcióihoz akar hozzáférni, és nem rökönyödik meg azon, hogy például egy zseblámpa alkalmazásnak miért van szüksége a tartózkodási helyre vonatkozó információkra.

 

A Blackphone 2 alapbeállítás szerint titkosítást alkalmaz, a rajta tárolt információk távolról törölhetők, és a telefon lehetővé teszi különálló, az információkat elkülönítő felhasználói profilok létrehozását magán- vagy céges használatra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.