Hirdetés
. Hirdetés

Új hírek a Windows 10X operációs rendszerről

|

A jővő év várhatóan a kihajtható és kétképernyős informatikai eszközöké lesz: mind az okostelefonok, mind az irodai berendezések esetében számíthatunk újdonságokra.

Hirdetés

Az előzetes hírek, bejelentések alapján a Microsoft a Surface Neo és Surface Duo eszközökkel, valamint egy speciálisan az új kategóriájú termékek vezérlésére készült új operációs rendszerrel, a Windows 10x-szel rukkol elő ezen a területen.

Hirdetés

A Windows 10X fejlesztését októberben jelentette be az szoftvergyártó óriás: a tervek szerint az új operációs rendszer nem csupán a Microsoft saját Surface Neo eszközén fog futni, hanem a más gyártók - köztük az Intel, a Lenovo és a HP - berendezésein is.

A Digitimes értesülései szerint azonban az Intel kénytelen elhalasztani kihajtható eszközének a megjelenését. Ennek egyik oka, hogy nem lehet hozzáférni megfelelő mennyiségű rugalmas kiejzőpanelhez, mivel az ezek iránt megnyilvánuló igény hatalmasra duzzadt más gyártók részéről is az utóbbi időben.

A másik ok, hogy az Intel szerint nem elég érett az operációs rendszer támogatás a kihajtható eszközök vonatkozásában, márpedig megfelelő minőségű rendszerszoftver hiányában kockázatos kilépni a piacra egy kihajtható eszközzel.

Mivel az Intel eszköze nyilvánvalóan a Windows 10X-et fogja futtatni, a kritika a Microsoft felé irányul: a lapkagyártó nem elégedett az operációs rendszer jelenlegi állapotával. A Microsoft eddig még nem tette közzé a szoftver megjelenésének pontos időpontját, azonban annak valamikor jövőre el kell készülnie, nyilvánvalóan még a kihajtható eszközök első modelljeinek megjelenése előtt.

Azonban komoly nehézségeket okozhat az apptámogatás nem kielégítő volta is, egy olyan kritikus probléma, amely nem csak az Windows 10X esetében jelent gondot, hanem részese volt a Windows Phone mobil operációs rendszer hatalmas kudarcának is. Ha nem sikerül rávenni a fejlesztőket, hogy nagy számban készítsenek alkalmazásokat a Windows 10X-hez, az operációs rendszert futtató kihajtható eszközök nem lesznek igazán vonzóak a vásárlók számára, ami hosszú távon ismét egy nagy kudarchoz vezethet.   

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.