Hirdetés
. Hirdetés

Új szintre lépett a Windows 10 októberi kiadása

|

A Microsoft vállalati használatra alkalmasnak minősítette a problémás October 2018 Update kiadást.

Hirdetés

Zöld utat adott a Windows 10 operációs rendszer jelenleg legújabb, October 2018 Update változatának a Microsoft, amely a szoftvergyártó szerint kész a nagyvállalatoknál való alkalmazásra. A bejelentés csupán pár héttel előzte meg a következő nagyszabású frissítés megjelenését, amely nemsokára elérhetővé válik az otthoni és kisvállalati felhasználók számára.

Az otthoni felhasználóktól, a berendezésgyártóktól, a független szoftverfejlesztőktől és a partnerektől kapott visszajelzések alapján a Windows 10 1809-es változata alkalmas a széles körű használatra, olvashatjuk John Wilcox Windows-as-a-Service (WaaS) evangelista blogbejegyzésében.

Hirdetés

A Windows 10 1809-es verziószámú kiadása először 2018 október 2-án jelent meg, néhány napon belül azonban visszavonták, miután kiderült, egyes felhasználók fájlokat vesztettek a telepítése során. Az újrakiadás egészen november 13-ig váratott magára, az automatikus telepítés elindításával pedig idén január közepéig várt a Microsoft az újabb problémák elkerülése érdekében. Mindezek összesen három hónapos kiesést okoztak az 1809-es változat terjesztésében.

Bár a Microsoft most teljesen szabad utat engedett az 1809-es kiadásnak, egy frissítési blokkolás még mindig érvényben van: a szoftvergyártó ütközést talált egyes új Intel videóvezérlők esetében. Így aztán a nem kompatibilis Intel vezérlőket használó Windows 10-es számítógépek nem kapják meg automatikusan az 1809-es frissítést.

Wilcox további jó hírrel szolgált a vállalati ügyfeleknek, újra biztosítva őket arról, hogy a Microsoft továbbra is tájékoztatni fogja őket, hogy egy verzió mikor alkalmas a céges használatra.

A Windows 10 még nem alkalmas vállalati használatra azon a napon, amikor megkezdődik a terjesztése a Windows Update-en keresztül, mivel ezt követően általában sok, megoldásra váró problémára derül fény a felhasználók visszajelzései alapján.

Ami a 1809-es változatot illeti, szakértők szerint kérdéses, hogy valójában mennyire kész a rendszer ahhoz, hogy a nagyvállalatok is használatba vegyék, mivel több nem javított hibával rendelkezik és a foltozásoknál alkalmazott megközelítés is kívánni valókat hagy maga után. További bizonytalanságot szül, hogy nem lehet tudni, vajon a Microsoft hogyan fogja kezelni az ütközést a nemsokára megjelenő 1903-as verzióval, mivel a 1809-es változat jelenleg a Windows 10-es számítógépek alig több mint a negyedén fut.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.